Diari La Veu del País Valencià
Dénia tindrà la primera seu pública d’atenció a persones amb problemes de salut mental a la Marina Alta

La vicepresidenta valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas (Compromís), ha confirmat aquest dijous que Dénia, capital de la Marina Alta, «comptarà amb la primera infraestructura pública d’atenció a persones amb problemes de salut mental» de la comarca.

De la mateixa manera, ha afirmat que «estem col·laborant de manera estreta amb l’Ajuntament de Dénia per a agilitzar al màxim els terminis per a tindre llestes les noves infraestructures socials com abans millor», ha dit la vicepresidenta del Consell, que ha fet declaracions després de reunir-se amb l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt (PSPV), per a abordar quatre projectes.

Es tracta d’un centre específic per a malalts mentals, d’un centre de rehabilitació i inserció social i d’una nova residència i d’un centre de dia per a persones grans i dependents. En el primer cas, «es tracta de la primera infraestructura pública d’atenció a persones amb problemes de salut mental a la comarca de la Marina Alta», ha dit Mas.

Pel que fa als altres projectes de serveis socials, que impliquen una inversió global de més de 16 milions d’euros, Dénia comptarà amb 207 noves places residencials, diürnes i ambulatòries «per a ajudar les famílies i al dia a dia de moltes persones, tant de persones grans com de persones amb diversitat funcional», ha dit la vicepresidenta del Consell.

També ha destacat que les infraestructures afecten el conjunt de tota la comarca, i que la construcció del centre específic per a malalts mentals i del de rehabilitació i inserció social es contemplen en un solar ubicat a la Pedrera de Dénia, obra que ha sigut adjudicada i que s’iniciarà els propers mesos. El primer d’aquests centres tindrà 42 places i el segon en tindrà 45.

Pel que fa a la construcció de la residència i del centre per a persones grans i dependents, aquesta es farà en una parcel·la de propietat municipal situada al carrer d’Apol·lo de la localitat, amb capacitat d’un centenar de places a la residència i de 20 places al centre de dia, amb una inversió prevista de més de 10 milions d’euros.

Els quatre projectes estan inserits al Pla Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, conegut com a Pla Convivint, que vol dotar el País Valencià d’una oferta de recursos públics adequada a les seues necessitats i que «acabe amb el dèficit de places públiques en tots els sectors arrossegat durant anys», indiquen.

Comparteix

Icona de pantalla completa