Diari La Veu del País Valencià
Un dron contribueix al rescat d’una banyista a Santa Pola

Un dron de la Generalitat ha servit per a localitzar i rescatar una jove de 19 anys que va quedar atrapada aquest dimecres pel corrent marí en una platja de Santa Pola (Baix Vinalopó). L’aparell va fer un doble llançament d’armilles salvavides a la jove, que es va poder mantindre a l’aigua fins que va arribar l’equip de socorrisme.

En concret, en menys d’un minut, el dron va localitzar la jove a quasi tres-cents metres de la vora. Tot i que el dron va arribar fins a la banyista en menys de 40 segons, la primera armilla no es va unflar de manera automàtica, tal com es preveia, per la qual cosa el pilot va haver de fer una segona entrega, atés que el dron sempre compta amb una segona armilla per a emergències d’aquest tipus o per a poder fer rescats múltiples.

Va ser la perícia del pilot de la companyia General Drones el que va permetre a la jove rebre la segona armilla sense complicacions, cosa que la va mantindre flotant i no va haver de ser hospitalitzada.

Al País Valencià hi ha vint municipis que compten amb el servei de prevenció i rescat amb drons contractat per la Generalitat. Les aeronaus no tripulades s’han convertit en una eina útil que permet detectar de manera ràpida les persones que resten en perill sobre la mar.

Aquest estiu, els drons de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergència ja han assistit 87 emergències arreu del País Valencià. També han realitzat 637 vols i han recorregut un total de 1.611 quilòmetres de costa.

Comparteix

Icona de pantalla completa