Diari La Veu del País Valencià
Les destinacions turístiques valencianes preveuen omplir els hotels per primera vegada des del 2019

La patronal hotelera Hosbec ha destacat que la primera vegada que ompliran els hotels des del 2019 podrà ser en aquest pont d’agost, atès que les previsions de les diferents destinacions valencianes indiquen que es pot superar el 90% de l’ocupació els propers dies, coincidint amb el pont de l’Assumpció.

«La situació del dia festiu, que cau en dilluns, ha afavorit molt els desplaçaments per a aquest pont, i en les dues últimes setmanes el ritme de reserves no s’ha aturat, cosa que fa pensar al sector que es troba en el punt més àlgid de la temporada turística», diu Toni Mayor, president d’Hosbec, en un comunicat.

Els nivells de previsió hotelera de les distintes destinacions turístiques del País Valencià són del 91,1% a Benidorm, del 90% a la Costa Blanca –que correspon a les zones costaneres del sud—, del 92,7% a València i del 91,2% al litoral de les comarques del nord.

«Amb aquestes dades consolidades en aquests moments i amb les reserves d’última hora que estan entrant s’assolirà allò que denominem “ple tècnic”, que és quan un establiment supera el 94% d’ocupació», explica el president d’Hosbec.

Pel que fa als casos concrets, hi ha destinacions com ara Cullera (Ribera Baixa) o Gandia (Safor) en les quals figura el cartell de «tot venut» gràcies a esdeveniments com el Medusa Festival. A més, el 15 d’agost no només és festiu a tot l’Estat espanyol, sinó també en molts altres estats com ara Alemanya, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, França, Grècia, Itàlia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Polònia, Portugal, Romania o Suïssa.

«Això fa que el turisme internacional siga molt potent en aquest període i que els aeroports valencians tornen a viure jornades de rècord en passatgers i en operacions», assenyala Mayor.

El president d’Hosbec també ha expressat la seua «alegria» per aquestes dades, després de quasi trenta mesos «de moltíssimes dificultats des que es va iniciar la pandèmia de la covid». «Podem dir que la normalitat ha tornat al comportament del turista espanyol i internacional i que ara viurem els dies més daurats de la recuperació. Els aprofitarem tant per a recuperar els comptes de les empreses com per a tornar la felicitat als nostres turistes», ha dit.

«No oblidem que el sector hoteler no només ha fet un gran esforç durant dos anys per a mantindre la seua estructura empresarial quasi intacta, sense operacions significatives de compra-venda ni situacions financeres sense eixida, sinó que també ha aprofitat l’aturada per a seguir transformant la qualitat de la planta hotelera amb inversions que superen els 350 milions d’euros», ha declarat el president d’Hosbec.

Les reserves per a Benidorm superen actualment el 91,1%, amb previsions clares d’augmentar aquesta xifra els dies previs al pont. De la mostra enquestada, un 76,1% supera el 90% d’ocupació i un 13% del total ja no compta amb habitacions disponibles.

Comparteix

Icona de pantalla completa