Diari La Veu del País Valencià
L’hostaleria valenciana és la més sostenible de l’Estat

Set de cada deu locals d’hostaleria ubicats al País Valencià apliquen mesures de sostenibilitat i els hostalers valencians són els més sostenibles de l’Estat espanyol.

Són les conclusions del «primer baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes», elaborat per Ecovidrio, que atorga un «notable» al sector del País Valencià i un índex del 70,8%.

La nota del sector del País Valencià supera l’índex de sostenibilitat global de l’hostaleria estatal, que certifica que sis de cada deu hostalers (el 68,3%) ja compten amb mesures en aquest sentit.

El baròmetre assenyala que set de cada deu establiments hostalers del País Valencià ja apliquen mesures de sostenibilitat, centrant-se en àmbits com la gestió de residus, el consum d’energia, el d’aigua o el consum responsable.

Els hotels són els tipus d’establiment amb més índex de sostenibilitat (77,4%), seguits pels restaurants (74,8%), les cafeteries i bars (68,6%) i els locals d’oci nocturn (65,4%). En últim lloc queden altres tipologies de locals com ara els d’oci o els d’apostes (61,6%).

L’índex de sostenibilitat mesura la gestió eficient dels recursos, l’eficiència energètica, el consum responsable i el d’aigua. Per a obtindre el valor de cada un d’aquests factors, s’atorga un punt per cada resposta positiva i zero per les negatives per a resumir la gestió en un rang d’entre el 0 i el 100%. Un resultat del 100% significa que totes les possibilitats de gestionar les palanques s’utilitzen de manera satisfactòria.

La gestió de residus és el factor a millorar per a l’hostaleria valenciana. Segons el baròmetre, sis de cada deu hostalers valencians compten amb mesures per a la gestió de residus. El 94,5% d’ells assegura reciclar correctament el vidre, seguit de l’oli de cuina (93,7%), dels envasos lleugers (78,5%), del paper i del cartró (76,8%) i de la fracció orgànica (34,2%). Tot i així, el País Valencià registra el tercer lloc en sostenibilitat en gestió de residus de tots els territoris analitzats, només per sota de Catalunya i de les Illes Balears.

Al seu torn, el 91% dels establiments hostalers del territori apliquen mesures d’estalvi i eficiència energètica. Entre les mesures preses hi ha la instal·lació de llums LED (90,8%). Els hotels són els establiment que més apliquen aquestes mesures (en un 100%), seguits de restaurants (94,9%) i cafeteries (89,6%).

Alhora, els hostalers valencians són els segons més conscienciats amb l’aigua, només per darrere dels murcians. En canvi, suspenen amb un 47,3% a l’hora de prendre mesures per a fomentar el consum responsable. Quasi el 62,7% dels hostalers valencians es fixa en l’origen dels productes que utilitza, però només el 23,5% assegura aplicar mesures davant el malbaratament alimentari.

Comparteix

Icona de pantalla completa