Diari La Veu del País Valencià
Alacant acull la mostra «Jaume I i la Corona d’Aragó» amb un concert de música medieval

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant ha organitzat a l’Espai Sèneca, fins al pròxim dia 20 d’agost, l’exposició «Jaume I i la Corona d’Aragó», que explica les principals dades i èxits de la vida del monarca i que comptarà, també, amb un concert de música medieval.

Aquesta activitat correspon a una campanya duta a terme per diverses institucions i entitats privades que tenen la finalitat d’engegar un itinerari cultural d’àmbit europeu precisament sobre Jaume I i l’antic regne que ell mateix va expandir, segons ha informat l’Ajuntament.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, de Ciutadans, ha convidat a visitar la mostra, que fa «un recorregut vital i d’ampli itinerari geogràfic que relata la seua dilatada i en molts casos rocambolesca biografia».

L’exposició es completarà amb un concert de música medieval el divendres 26 a les 9 de la nit a la Concatedral de Sant Nicolau, a càrrec de la companyia de Mara Aranda, i amb una taula redona el dimarts 6 de setembre a les 7.30 de la vesprada al Centre Municipal de les Arts, sota el títol «Jaume I i la seua època».

L’activitat, amb itinerància a Alzira (Ribera Alta) i Castelló de la Plana, està organitzada per l’Associació Morvedre Renascitur en col·laboració amb Rutes Jaume I, i compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i amb la de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, a més de comptar també amb l’ajuda de l’Espai Sèneca, de la Concatedral de Sant Nicolau i de la Universitat d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa