Diari La Veu del País Valencià
La il·luminació del Castell de Peníscola s’apagarà a les 2 de la nit

La Diputació de Castelló completarà aquest dimarts l’aplicació de les mesures per a l’eficiència i l’estalvi energètic en tots els seus edificis, amb l’apagat de la il·luminació de les muralles i del Castell de Peníscola a partir de les 2 de la matinada, en lloc de mantindre-la encesa tota la nit. Se sumarà a la desconnexió de llums en les façanes dels edificis públics de la institució provincial, com ara el Palau de la plaça de les Aules de Castelló de la Plana, que s’apagarà a les 22 hores.

«Encara que el reial decret no obliga a aplicar la reducció en monuments com el castell, pensem que hem de fer aquest pas perquè, en l’actual conjuntura, cal ser conscients que l’estalvi energètic ens implica a tots», defensa el president de la Diputació, José Martí, en un comunicat on mostra el «compromís total» d’aquesta institució amb les propostes del govern espanyol.

La decisió de l’equip de govern, amb assessorament dels tècnics, és apagar la llum a l’hora indicada durant els mesos d’estiu. «Som conscients que, en plena campanya turística, és important que l’entorn estiga il·luminat en horaris en què encara pot haver-hi activitat entorn del castell», subratlla el president, qui ja ha traslladat la mesura a l’alcalde de la localitat, Andrés Martínez.

En qualsevol cas, una vegada acabe la temporada estival i ja amb el canvi horari, a la tardor, es tornarà a analitzar la situació i la conjuntura del moment per a prendre noves mesures sobre la il·luminació, si fora necessari, tant del castell com de la resta d’edificis públics de la Diputació.

En matèria de refrigeració, els serveis tècnics han treballat en l’adaptació dels sistemes de refrigeració perquè queden regulats en 27 graus durant l’estiu. Quan arribe l’època hivernal, la calefacció quedarà fixada en 19 graus com a màxim.

D’altra banda, l’equip de govern de la Diputació s’ha compromés a presentar en la primera setmana de setembre una proposta de nou reglament de teletreball per contribuir a reduir el consum i la factura energètica. El compromís es va formalitzar en la reunió que va mantindre al juliol el diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, amb representants sindicals i tècnics.

Comparteix

Icona de pantalla completa