Diari La Veu del País Valencià
L’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la UE ampliarà en 5.000 metres quadrats la seu a Alacant

El director executiu de l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió europea (EUIPO, en les seues sigles en anglés), Christian Archambeau, i l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala (PP), han signat aquest dimarts l’escriptura pública amb la qual es formalitza la compra per part de l’euroagència dels quasi 5.000 metres quadrats que sumen les dues parcel·les, a l’àrea d’Aiguamarga, per un import de 533.032,75 euros per a l’expansió de l’organisme.

Amb la signatura de l’escriptura, l’Ajuntament respon a la necessitat manifestada per la direcció de l’EUIPO, el 17 de maig del 2022, d’adquirir una parcel·la de 4.245 metres quadrats i una altra de 680 per a ampliar el campus de l’oficina, que actualment està formada per tres edificis que sumen quasi 100.000 metres quadrats.

«Unir vincles institucionals i reforçar la cooperació amb una de les principals agències de la Unió Europea sempre és un motiu de satisfacció per a aquest Ajuntament. Alacant està orgullosa de l’EUIPO i sempre està disposada a col·laborar amb la seua expansió», ha manifestat l’alcalde a través d’un comunicat.

Per a Barcala, la signatura d’aquest acord ratifica una vegada més l’aposta de la Unió Europea per Alacant a través de la seua Agència per a la Propietat Intel·lectual, «que tant de benefici ha donat els últims anys a la ciutat i a la província».

L’alcalde celebra la «gran notícia» d’aquesta operació per a dur a terme la quarta fase d’ampliació de l’EUIPO, dins del clima «d’estreta col·laboració i complicitat» entre l’Ajuntament i l’oficina europea, que es renova amb aquest acord i «amb tantes altres línies d’actuació conjunta com siguen necessàries».

El 29 de gener del 2020 es va subscriure el conveni entre la representació municipal i l’EUIPO pel qual es comprometien a la redacció d’una modificació puntual del pla parcial del sector Aiguamarga per a incorporar dues porcions de sòl qualificades com a dotacionals a la parcel·la d’expansió de les instal·lacions de l’oficina.

A més del director executiu, per part de l’EUIPO hi ha assistit Miguel Ángel Villarroya, director del departament; Juana Marín, subdirectora; i Vicent Palomé com a cap de servei.

Comparteix

Icona de pantalla completa