Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a l’equip de govern d’Alacant que netege els barrancs davant possibles gotes fredes

El grup municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant ha demanat aquest dimarts a l’equip de Govern, integrat per PP i Ciudadanos, que revise i netege els barrancs de la ciutat, especialment el d’Aigua Amarga que es troba ple de plantes i herbes, davant la possibilitat de gotes fredes el que resta d’estiu.

El portaveu de la formació, Natxo Bellido, ha assenyalat que «la falta de neteja dels barrancs o rambles poden representar una perillosa barrera davant les pluges torrencials que poden descarregar a Alacant a causa de les altes temperatures de les aigües de la Mediterrània aquests mesos d’estiu».

«Hem denunciat també la situació del barranc d’Orgegia al pas per l’Albufereta i hui hem d’assenyalar l’estat del barranc d’Aigua Amarga a la desembocadura», ha afegit. La coalició insisteix que «des de fa mesos, estem reiterant al bipartit la necessitat de prendre’s seriosament les conseqüències del canvi climàtic a la nostra ciutat i això implica planificar, per adaptar, per prendre mesures protectores davant la pèrdua del confort climàtic, així com dur a terme inversions que transformen de manera sostenible el nostre entorn urbà».

Finalment, Bellido ha tornat a plantejar la «necessitat» de celebrar una «convenció» sobre els riscos de la crisi climàtica en l’entorn mediterrani que compte amb la participació d’institucions i universitats i es desenvolupe a Casa Mediterrani.

«Hem de tindre una posició proactiva, de lideratge, davant aquest repte majúscul, però per a això necessitem un govern a l’Ajuntament que s’ho crega, que reaccione, que siga capaç de liderar i que situe en l’agenda política les vertaderes prioritats de la nostra ciutat. Tot el contrari, al que està disposat a fer el PP de Barcala, Mazón i els seus aliats negacionistes», ha sostingut.

Finalment, ha indicat que «el canvi polític progressista és urgent per a garantir la seguretat i el benestar dels alacantins».

Comparteix

Icona de pantalla completa