La Coordinadora Feminista d’Elx reivindica un «nou model» de festes d’agost «basat en la igualtat»

Reclama «tornar a gaudir» de les festes patronals «sense por, en llibertat i lliures de qualsevol agressió sexista»

La Coordinadora Feminista d'Elx ha reivindicat un «nou model de festes d'agost que es base en la igualtat entre dones i homes, el respecte a les persones, la corresponsabilitat en les cures i, sobretot, que siguen unes festes lliures d'agressions sexistes». Així, en un vídeo difós a les xarxes socials, ha manifestat el desig de «tornar a gaudir de les festes patronals sense por, en llibertat i lliures de qualsevol agressió sexista».

A més, el col·lectiu ha ressaltat que les dades que ofereixen organismes com ara feminicidio.net apunten xifres «escandaloses»: cada sis hores es produeix una agressió sexual a l’estat espanyol i el 30% de les dones víctimes dels atacs sexuals en grup esdevinguts els últims cinc anys, 274 en total, són menors d'edat.

«Des de la Coordinadora desitgem a tota la ciutadania i a les persones que vinguen d'altres municipis a participar de les nostres festes, que les gaudisquen sense por, en llibertat i en un ambient de diversió sa amb espais festers segurs i lliures de tota agressió sexista», ha subratllat. També ha assenyalat que «davant una agressió sexista, la culpa mai és de la víctima».

L’entitat ha remarcat que davant de qualsevol agressió, «siga de la intensitat que siga», aquestes festes es pot acudir als Punts Violeta, i ha recordat els telèfons d'atenció gratuïta a dones víctimes de violència masclista, el 016, així com el 112 per a emergències i el 092 per a emergències de la Policia Local.