Més de 30 assemblees d’Arran trenquen amb l’esquerra independentista i s’organitzen en Horitzó Socialista

Ara se centraran a «treballar per un Moviment Socialista encara en construcció als Països Catalans»

Aquest divendres, més de 30 assemblees d’Arran han fet públic un comunicat en què anuncien el trencament amb l'organització juvenil de manera «definitiva» per discrepàncies «de fons». Segons han explicat, «ara s'organitzaran al voltant de l'òrgan de difusió Horitzó Socialista i se centraran a treballar per un Moviment Socialista encara en construcció als Països Catalans».

Entre aquestes assemblees, hi ha, al País Valencià, les de València, Vila-real (la Plana Baixa) i la Marina Alta; a Catalunya, les de Barcelona, el Baix Llobregat, el Camp, el Vallès Oriental, el Maresme, les comarques gironines i Ponent, i a Mallorca, la de Palma. 

Les assemblees inserides en aquest sector van fer pública una pàgina web sota el nom d'Horitzó Socialista, «l’òrgan de difusió i reflexió del jovent comunista dels Països Catalans». Aquest fet va suposar l'expulsió d'algunes de les assemblees que hui han fet públic el trencament. En aquesta pàgina ja han difós dos articles explicant els seus principis polítics i el seu model d'acumulació de forces.

Horitzó Socialista «naix de la voluntat de superar les tesis i la pràctica política dels projectes actuals, i trenca amb les limitacions que suposen el nacionalisme i l’interclassisme, eixos vertebradors de moviments com els d’Alliberament Nacional o de l’anomenat Moviment Comunista Espanyol», afirma el Consell Editorial, format per «joves d'arreu dels Països Catalans».

Així mateix, assenyala que vol «donar veu a totes aquelles militants que, en aquest cicle polític marcat per la derrota ideològica de les tesis comunistes i l’agudització galopant d’un procés de proletarització, estan disposades a fer realitat la possibilitat d’una revolució socialista que ens duga a un món sense classes».