Diari La Veu del País Valencià
Millorar les habilitats socials dels xiquets

Les habilitats socials són les conductes que ens permeten relacionar-nos amb altres persones de manera sana i satisfactòria. Aquestes habilitats socials són importants per relacionar-se amb altres infants.

Si veiem que el nostre fill o filla li costa apropar-se als altres podem ajudar el seu potencial social amb alguns trucs.

  1. Interaccions socials. Per desplegar les habilitats socials dels xiquets és necessari que estiguen en contacte amb entorns socials. Fes que es relacione amb altres nens i nenes.

  2. Les emocions existeixen per exterioritzar-les. Han de conèixer les emocions i el que suposen. Deixa que veja les teues emocions i que les reconega quan les experimente. Així les podrà gestionar.

  3. Reconéixer èxits i derrotes. Ha de sentir-se acompanyat en la gestió de les seues emocions. Ha de tindre el teu suport i la teua supervisió a les seues reaccions.

  4. Que participe d’activitat en grup. Anima’l que faça activitats en grup. Descobrirà com comportar-se i a trobar solucions a conflictes i problemes.

  5. Promou la seua autoestima. Fomenta la seua independència, per fer-ho possible l’hauràs d’ajudar. Has de vetllar perquè vaja fent activitats de manera autònoma i d’acord amb la seua edat. Això farà créixer la seua seguretat i autoestima.

Comparteix

Icona de pantalla completa