La Generalitat inicia les obres del viaducte del Quisi de la L9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant

La consellera Rebeca Torró ha indicat que cal una infraestructura al costat de l’existent perquè els nous tramvies sóm més pesats

La Generalitat ha iniciat les obres del nou viaducte del Quisi, a Benissa (la Marina Alta), de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant, una obra «essencial» per a poder concloure els treballs de modernització de la línia en la qual la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha invertit més de 160 milions d'euros.

Els treballs, adjudicats per 9.857.534 euros a l’UTE «FCC Construcció SA-CHM Obres i Infraestructures SA», es preveu que estiguen finalitzats el juliol del pròxim any i permetran instal·lar un nou viaducte pròxim a l'actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l'existent, amb una alineació obliqua respecte a l'anterior i una longitud de 370 metres.

La consellera Rebeca Torró, acompanyada de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato, ha visitat els primers treballs de moviment de terres i de fonamentació i ha assenyalat que «continuem avançant en aquesta Línia 9, en la qual fa poc ja va entrar en funcionament el tram de Teulada-Gata».

A més, Torró ha recordat que «cal fer front a tres ponts per a poder continuar modernitzant aquesta línia del TRAM». Quant al Quisi, ha indicat que s'ha iniciat la construcció d'una infraestructura al costat de l'existent pel fet que els nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d'aquesta línia són molt més pesats.

Així mateix, la consellera ha destacat que la Línia 9 «serà una realitat entre finals i principis d'any, independentment que es continuen amb les obres als ponts». També ha avançat que  la Conselleria «està estudiant poder aprofitar les infraestructures ferroviàries que quedaran desocupades una vegada que finalitzen les obres i reconvertir-les en vies verdes per al gaudi de tota la ciutadania».

L'actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació efectuades per FGV en aquest tram han permés que continue obert a la circulació dels actuals trens dièsel.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores en el material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L'objectiu d'aquestes inversions és poder mantindre l'explotació garantint la qualitat del servei i, al seu torn, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa d'FGV a Alacant. Aquesta actuació, igual que la resta que s'executen en la Línia 9, és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea.