Diari La Veu del País Valencià
Lourdes Boïgues presenta la novel·la «Dibuixa’m el cos» a Simat de la Valldigna

La Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna ha acollit aquest dimecres la presentació de Dibuixa’m el cos (Edicions del Sud, 2022), l’última novel·la de Lourdes Boïgues. En l’acte, hi han intervingut l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet; l’escriptora simatera Isabel Canet, i la mateixa autora.

Lourdes Boïgues té una llarga trajectòria com a escriptora de literatura infantil i juvenil. Dibuixa’m el cos és la seua segona novel·la per a adults, després de la reconeguda i exitosa Fills de la fam (Edicions del Sud, 2017).

Aquesta obra conta la història de Lali, una dona valenciana que acaba de complir els cinquanta anys. Lali enceta l’any nou amb la sensació que la seua vida ha iniciat el compte enrere. Divorciada, amb un fill a l’altra banda del món, un treball que no la satisfà, unes amigues tronades, una mare impertinent i una germana ideal, creu fermament que ha tocat fondo. Però el destí és molt juganer: noves dificultats l’empaiten i ha de prendre decisions que transformaran la seua existència. La qüestió és si està preparada per al canvi. Ella creu que no, que el temps juga en contra seua. Aquesta convicció la conduïx al local d’un tatuador enigmàtic que li dibuixa un rellotge d’arena.

A partir de llavors, la vida de Lali esdevé un carrusel de sorpreses. Amants, robatoris, viatges, ascensos laborals, accidents mortals… i el record obsessiu del tatuador que va deixar inacabat el rellotge. Ja no és aquella dona temorosa i apocada que va començar l’any amb mal peu. Ara està

empoderada, se sent l’ama del seu cos i gaudix plenament de la seua sexualitat. Alliberada de prejudicis socials i picada per la curiositat, continua a la recerca del tatuador, sense saber que es tracta d’un alquimista molt poderós. Més enllà del blau de la mar, li dibuixarà el cos o li furtarà l’ànima? Tot és possible quan renaix l’au fènix.

Comparteix

Icona de pantalla completa