Diari La Veu del País Valencià
Igualtat respon a UGT i assegura que derivar el programa «Menjar a casa» als ajuntaments crearà llocs de treball

La Viceresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha assegurat aquest dimecres que la implantació dels programes Menjar a casa i Major a casa per part dels ajuntaments assegurarà la creació de llocs de treball.

«En cap moment suposarà la destrucció de llocs de treball, sinó tot el contrari, ja que els ajuntaments poden ampliar les places d’un programa que, fins ara, en tenia 4.100 de Menjar a casa», diuen des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en resposta a la denúncia del sindicat UGT, des d’on asseguren que 28 ajuntaments han licitat els serveis dels dos programes sense incloure als plecs la subrogació dels treballadors exceptuant Elx (el Baix Vinalopó), cosa que, en molts casos, podria derivar en acomiadaments.

Segons diuen des d’Igualtat, els dos serveis esmentats van ser integrats dins del contracte-programa Cuide’M, aprovat pel consell al 2021 en aplicació de la Llei de Serveis Socials Inclusius, que substituïa el model anterior, «per la qual cosa passen a ser competència municipal finançats pel contracte-programa a partir de juliol del 2022».

D’aquesta manera se’ls va donar «un any de termini per a licitar els contractes, cosa que suposa el seu blindatge, una garantia de finançament i, de cap manera, la seua desaparició», asseguren des de la Conselleria liderada per Aitana Mas.

Ambdós programes passarien, en aquest cas, a ser assumits pels seus titulars segons la llei, els municipis, i des de la Conselleria indiquen que «han arribat sol·licituds d’alguns ajuntaments demanant ampliar el finançament per als pròxims exercicis per a incrementar les places del programa, amb un total de 1.602 de noves, un 25% més que les que hi ha actualment, la qual cosa suposaria necessàriament la creació de nous llocs de treball».

També diuen que des de Conselleria continuen prestant gratuïtament aquest servei als ajuntaments que no han pogut licitar a temps els contractes. Alhora, des del departament critiquen que UGT va presentar recurs contra els plecs davant el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals, el TARC, «cosa que va paralitzar el procediment, tot i que posteriorment el recurs va ser rebutjat». «Després de paralitzar durant mesos la licitació d’un contracte que suposa la incorporació de molt més personal i del doble d’usuaris, ara UGT insisteix a la Generalitat perquè suggerisca als ajuntaments que facen allò que el TARC va rebutjar», critiquen des d’Igualtat.

Comparteix

Icona de pantalla completa