Diari La Veu del País Valencià
El Consorci de Museus ofereix disseny, videoart, cinema i art urbà en la programació d’estiu

El Consorci de Museus presenta aquest agost una variada programació cultural en la qual conviuen formats com ara el videoart, el disseny, la pintura, l’escultura, el cinema i l’art urbà, entre altres. Les propostes aborden temàtiques que van des de la comèdia europea a les convencions de gènere o la conscienciació sobre l’emergència climàtica, i es poden gaudir a la ciutat de València -al Centre del Carme, la Fundació Xirivella Soriano i el Museu de Belles Arts- i a les capitals culturals valencianes 2022, Alzira (la Ribera Alta) i Aielo de Malferit (la Vall d’Albaida).

El director del Consorci i del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que «les vacances d’estiu són un bon moment per a gaudir de les propostes culturals, per això s’han programat quinze exposicions en museus de belles arts i en centres d’art contemporani, i activitats com ara un cicle de cinema d’estiu al Centre del Carme, dedicat a la comèdia europea, amb pel·lícules que normalment no es troben a les sales comercials».

Aquest espai també ofereix Play with design, una exposició que posa de manifest el caràcter lúdic del disseny. A més, la mostra Nude Generation. 20 years presenta una selecció de les peces «més emblemàtiques» dels vint anys d’història del saló «Nude» de Fira València. D’altra banda, Diana Blok. Monòlegs de gènere és una exposició interactiva que compromet la comprensió històrica i cultural de gènere.

Una altra proposta és Emergency on Planet Earth, que reuneix 14 instal·lacions de grans dimensions en les quals els autors plantegen problemàtiques mediambientals diferents, i Art contemporani de la Generalitat Valenciana V, que exhibeix 19 peces adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021 amb el propòsit d’impulsar el sector artístic valencià.

Per part seua, en Un lloc per a quedar-se es poden veure els huit projectes que un tribunal ordenarà en funció dels objectius de sostenibilitat, usabilitat i durabilitat establits. El projecte guanyador serà produït com un objecte únic de mobiliari urbà, utilitzable per la ciutadania.

En format còmic, Històries de superació II ofereix a través de la il·lustració de joves artistes, els testimoniatges de les persones anònimes que treballen pel bé comú dins de les associacions valencianes. Finalment, Fruites de disseny fa un recorregut visual pel disseny de les marques de fruita, des de la dècada dels cinquanta fins a l’actualitat.

A Aielo de Malferit, el palau de Malferit presenta Posicions de resistència. Art contemporani de la Generalitat Valenciana, una mostra amb obres de cinc artistes que formen part de la col·lecció Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. A Alzira, el Museu Municipal d’Alzira (MUMA) ofereix una reflexió sobre el paisatge com a font d’identitat amb Paisatges immediats. Art contemporani de la Generalitat Valenciana.

També a València, a la Fundació Xirivella Soriano es pot gaudir de Vicente Martínez. Pulsions saldades, una retrospectiva de l’obra d’aquest artista valencià. Finalment, al Museu de Belles Arts, Cap a poètiques de gènere. Dones artistes a Espanya: 1804-1939 recorre la història de l’art a l’estat espanyol des del 1804 fins al final de la Guerra Civil a través d’un centenar d’obres d’un ampli grup de creadores.

Comparteix

Icona de pantalla completa