Diari La Veu del País Valencià
Metrovalència modifica el servei de les línies 1, 2 i 3 per renovació de via en diversos trams

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha modificat el servei de les línies 1, 2 i 3 de Metrovalència al llarg de diferents trams afectats pels treballs de manteniment i millora de via. FGV ha disposat un servei substitutori d’autobús en els trams afectats que enllaçarà amb les parades d’aquestes zones i amb les estacions obertes a la circulació ferroviària.

En la línia 1 (Castelló de la Ribera-Bétera) els treballs afecten del 25 de juliol i al 31 d’agost el tram Alginet-Castelló de la Ribera, i del 8 d’agost al 31 d’agost la connexió entre Empalme i Bétera, segons ha informat la Generalitat.

Les obres en la línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda) es duen terme del 25 de juliol al 3 d’agost en el tram l’Eliana-Llíria, i es faran del 4 d’agost al 21 d’agost entre Les Carolines i la Font del Gerro. Finalment, en la línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) els talls del servei es prolongaran fins al 31 d’agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia-Peris Aragó.

En cada estació de metro, FGV ha previst, a la disposició dels usuaris, informadors per a facilitar l’accés a les parades d’autobús i realitzar transbordament, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben a la mateixa estació del tren.

A més, FGV ha recomanat als usuaris que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències d’aquests en la pàgina web i el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client, així com en les xarxes socials o l’aplicació oficial de Metrovalència.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va executar l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front al deteriorament que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que més problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Comparteix

Icona de pantalla completa