Diari La Veu del País Valencià
Alacant i València reben xiquets sahrauís que hi passaran l’estiu

La regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez (PSPV), amb representants de l’ONGD Al Adala i el subdelegat provincial de la Delegació Sahrauí per al País Valencià, Mohamed Fadel, ha participat aquest divendres en la recepció de les xiquetes i xiquets sahrauís del programa ‘Vacances a Pau’, que aquest estiu acollirà un total de 30 xiquets i xiquetes arreu de la demarcació de València.

També el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón (PP), ha rebut aquest divendres en el Palau Provincial els integrants del programa ‘Un estiu en pau’, una trentena de xiquets i xiquetes sahrauís que passaran l’agost en règim d’acollida amb famílies alacantines.

El programa posa en contacte un gran nombre de famílies valencianes, disposades a acollir infants sahrauís, amb les seues famílies al Sàhara. D’aquesta manera, permet que durant els mesos estivals, en els quals les temperatures en els campaments són extremes, puguen ser acollits temporalment en el si d’aquestes famílies.

Aquesta edició acollirà un total de 80 xiquets a tot el País Valencià i un total de 2.300 en tot el territori estatal, la qual cosa reflecteix l’esforç de les organitzacions que el secunden i la solidaritat de les famílies que participen en aquest programa.

Maite Ibáñez ha afirmat que per a l’Ajuntament de València «és una satisfacció rebre un any més el grup de xiquets sahrahuís participants en aquest programa, que han vingut a gaudir a València durant aquests dos mesos de descans i atencions».

«A través d’aquest programa potenciem la solidaritat de les famílies i els llaços d’interculturalitat amb el poble sahrauí», ha ressaltat, al mateix temps que ha assegurat que «és una oportunitat de convivència, d’impulsar l’educació en valors, que permet facilitar experiències i intercanvis».

Aquest programa d’acollida familiar temporal posa l’èmfasi en diverses línies d’actuació: difondre la causa sahrauí i evidenciar la situació de la població que viu en aquests territoris; millorar la salut dels infants mitjançant revisions i diagnòstics previs i proporcionar-los una nutrició equilibrada durant la seua estada estival, així com establir llaços d’unió entre famílies acollidores valencianes i famílies sahrauís.

‘Un estiu en pau’ té la finalitat que els menors gaudisquen d’un entorn diferent del que viuen durant la resta de l’any en els campaments de refugiats de Tinduf. A més, mira de millorar la seua alimentació, d’acord amb les necessitats bàsiques i amb els valors nutricionals, així com facilitar l’accés a una atenció sanitària general.

El programa va patir una interrupció durant els anys 2020 i 2021 a conseqüència de la pandèmia i per la necessitat d’establir mesures preventives per a garantir la seguretat sanitària.

Comparteix

Icona de pantalla completa