Diari La Veu del País Valencià
La UPV és la primera universitat pública de l’Estat que obté el segell 5 estrelles de QS

La Universitat Politècnica de València és una «universitat cinc estrelles», segons ha certificat QS Stars, el sistema de qualificació universitària oficial de Quacquarelli Symonds (QS), l’empresa britànica responsable d’un dels tres rànquings d’educació superior més prestigiosos del món.

Així, la UPV es converteix en la primera universitat pública de l’Estat espanyol a obtindre aquest certificat, segons ha detallat la institució acadèmica en un comunicat. Després de l’avaluació duta a terme al llarg del 2021, QS ha valorat amb cinc estrelles i una qualificació excel·lent la UPV en totes les categories analitzades: ensenyament, accés al món laboral, internacionalització, recerca, comoditat de les instal·lacions, impacte ambiental i matèria seleccionada, en aquest cas Enginyeria Civil i Estructural. La certificació té una validesa de tres anys i és efectiva fins a l’1 de juliol del 2025.

Cap altra universitat pública de l’Estat s’ha sotmés a aquest examen de certificació, i la desena d’institucions privades que ho han fet han obtingut una qualificació inferior a la de la UPV. De fet, en la seua valoració, QS ha atorgat la puntuació màxima a la UPV en accés al món laboral, amb 150 punts sobre 150 possibles. També hi ha altres punts destacats com ara la satisfacció amb l’ensenyament, la reputació acadèmica, la taxa d’ocupació per a graus, les col·laboracions internacionals, els estudiants d’intercanvi, els papers per facultat, les citacions per paper, les instal·lacions esportives, campus, serveis mèdics, acreditacions, plans d’actuació climàtica, energia renovable i xarxes de sostenibilitat ambiental.

Comparteix

Icona de pantalla completa