La Generalitat destina 320.000 euros a ajudes per a exhumacions de víctimes de la Guerra Civil i de la dictadura

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destina un total de 322.584,22 euros en ajudes per a obertures de fosses, exhumacions i accions d'identificació de víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista en l'àmbit del País Valencià, tal com ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

La titular de Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que amb aquestes ajudes el govern valencià «avança en polítiques de memòria, justícia i reparació que fan més forta la nostra democràcia». A més, ha subratllat que, d'aquesta manera, «ens acostem a eixe repte tan important que ens marquem a principi de legislatura de tindre un territori lliure de fosses».

Les subvencions concedides tenen un import de 322.584,22 euros per a l'exercici de 2022. La línia de 150.000 euros en ajudes de la Conselleria per a 2022, prevista en els Pressupostos Participatius de la Generalitat, ha sigut incrementada amb una generació de crèdit procedent de la línia estratègica 1 de les ajudes de l'Estat a les comunitats autònomes, destinada a exhumacions, del Ministeri de la Presidència, segons informa la Generalitat en un comunicat.

Aquesta quantia es reparteix entre nou ajuntaments, que rebran 205.521,51 euros, i 3 entitats i associacions sense ànim de lucre, amb una dotació de 117.062,71 euros.

Les entitats beneficiàries hauran de complir les obligacions previstes en els articles 13 i següents de l'Orde 2/2020, de 22 de setembre, de 2020, de la Conselleria de Qualitat Democràtica, així com amb les previsions arreplegades en la resolució de 23 de febrer de 2022, amb especial atenció a l'obligació de respectar el termini màxim de justificació de la subvenció rebuda, que venç el 15 de novembre de 2022.

Així mateix, serà obligatori obtenir, abans de l'execució de les diferents actuacions a subvencionar, els permisos, llicències i autoritzacions preceptives, inclosa, si escau, l'autorització de la direcció general competent en cultura i patrimoni.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.