Diari La Veu del País Valencià
La Universitat de València i la Politècnica imparteixen disciplines situades al rànquing mundial

La Universitat Jiao Tong de Xangai, responsable de la publicació del rànquing global d’universitats més important del món –l’Academic Rànquing of World Universities (ARWU), popularment conegut com el rànquing de Xangai– inclou la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València al seu Rànquing Global de Matèries Acadèmiques (GRAS) entre les 100 millors universitats del món per a estudiar diverses disciplines.

En el cas de la UPV en són tres: Ciència i Tecnologia d’Aliments, Ciència i Tecnologies Instrumentals i Ciències Agrícoles.

A més, l’edició de 2022 del rànquing situa la institució dirigida per José E. Capilla al podi estatal en fins a set matèries. En concret, en Ciència i Tecnologia d’Aliments, Enginyeria Biomèdica, Enginyeria de Telecomunicació, Enginyeria Civil, Recursos Hídrics, Enginyeria Mecànica i Informàtica.

En total, GRAS 2022 destaca la UPV en un total de 18 disciplines, sent top 300 mundial en 11 d’aquestes: Ciència i Tecnologia d’Aliments, Ciència i Tecnologies Instrumentals, Ciències Agrícoles, Matemàtiques, Enginyeria de Telecomunicació, Enginyeria Civil, Recursos Hídrics, Ciències Veterinàries, Enginyeria Biomèdica, Química i Enginyeria Mecànica.

Així mateix, és top 400 també en Enginyeria Química, Ciència i Enginyeria de l’Energia, Gestió, Biotecnologia, Informàtica i Administració i direcció d’empreses; i top 500 en Enginyeria Elèctrica i Electrònica.

El GRAS 2022 ha analitzat a més de 5.000 de les universitats de major prestigi del món, pertanyents a 96 estats, i conté un total de 54 classificacions per matèries realitzades en funció d’indicadors acadèmics objectius i dades de tercers per a mesurar l’acompliment de les universitats del món en temes rellevants, inclosos els resultats de la seua investigació, la influència de la seua investigació, la seua col·laboració internacional, la qualitat de la seua investigació i determinats premis acadèmics internacionals basats en l’Enquesta d’Excel·lència Acadèmica (AES).

Universitat de València

Pel que fa a la UV, aquest centre compta amb cinc disciplines que se situen entre les 100 millors del món segons el mateix rànquing. Ciència i Tecnologia dels Aliments està al lloc 26 del món, Turisme al 38, Salut Pública entre el lloc 51 i 75 i Física al tram que va del lloc 76 al 100. Matèries com ara Ciències Atmosfèriques, Medicina Clínica o Enginyeria Electrònica i Elèctrica es troben a prop d’entrar entre les cent millors. Alhora, el Teledetecció, Ciències i Tecnologia dels Aliments i en Turisme, la UV és la primera de l’Estat espanyol, mentre que és la segona en Salut Pública i Medicina Clínica.

Comparteix

Icona de pantalla completa