Diari La Veu del País Valencià
El cònsol d’Ucraïna urgeix a prendre mesures que eviten el deteriorament de la situació dels refugiats

El cònsol honorari d’Ucraïna al País Valencià, Pablo Gil, ha alertat aquest dimarts sobre la necessitat d’assumir mesures econòmiques que eviten el deteriorament de la situació dels milers de persones «desplaçades per la guerra que en aquests moments conviuen» al nostre territori.

Per a Gil, és «fonamental agilitzar un procés que permeta trobar allotjament estable a aquelles persones que compten amb algun tipus de recurs, facilitant l’accés a una prestació universal que ajude a gestionar la seua eixida del sistema d’atenció en el qual estan en l’actualitat».

De la mateixa manera, el cònsol ha insistit en la necessitat d’establir «línies d’ajuda que permeten la incorporació de nombroses persones al món laboral, passant, d’aquesta manera, a invertir una situació en la qual ara són perceptores d’ajudes».

A parer seu, en aquest moment també «resulta crucial rematar l’immens esforç dut a terme tant per la societat valenciana, les entitats humanitàries i l’administració pública, i actuar de forma urgent en cerca d’eines que faciliten l’accés a l’habitatge en règim de lloguer».

Així, assenyala «aconseguirem que aquells que decidisquen retornar a Ucraïna, ho facen únicament per motius estrictament emocionals i no a conseqüència de veure’s abocats a una situació de precarietat».

Comparteix

Icona de pantalla completa