Diari La Veu del País Valencià
Les universitats públiques valencianes ofereixen formació per a majors de 55 anys

Les cinc universitats públiques valencianes impulsen activitats de formació dirigides a persones majors de 55 anys durant l’exercici 2022, amb el propòsit d’acostar el coneixement acadèmic a altres sectors de la població i integrar-los en la vida universitària. L’oferta va des d’idiomes fins a Medicina Bàsica, Esport, Astronomia i Música Clàssica.

D’aquesta manera, les universitats amplien els cursos adreçats a persones que mai han pogut accedir a l’educació superior, i que ara tenen l’oportunitat de complementar la formació. D’altra banda, aquelles que ja posseeixen un títol universitari, poden reviure l’experiència acadèmica, han explicat.

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha assenyalat que «cada vegada són més les persones que a una certa edat s’acosten a les universitats, perquè volen continuar a prop del coneixement i mantenen l’entusiasme per continuar aprenent».

La Generalitat finança amb 24.000 euros cadascuna de les cinc universitats públiques. L’oferta formativa s’ha adequat a les necessitats i a la demanda d’aquest col·lectiu. A més, es crea un lloc de trobada intergeneracional on els alumnes comparteixen una experiència cultural a través de diferents matèries impartides per professores i professors universitaris i complementades amb diferents activitats socioculturals.

Els programes es poden consultar a les webs de La Nau Gran de la Universitat de València, Diploma Sènior de la Universitat d’Alacant, Graduat Sènior de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, Aules Universitàries de l’Experiència de la Universitat Miguel Hernàndez d’Elx i la Universitat Sènior de la Universitat Politècnica de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa