Diari La Veu del País Valencià
El Jardí Botànic de València celebra la IV edició de «Ciència a la fresca»

El Jardí Botànic de la Universitat de València fa la cloenda de les activitats divulgatives per aquesta temporada amb la quarta edició de «Ciència a la fresca», una proposta per a gaudir d’un capvespre de juliol diferent, mesclant ciència, música, plantes i el millor ambient, aquest 14 de juliol, de les 20 h a les 22 h.

El biòleg Alexis J. Maravilla, amb la xerrada «Botaniselfie: plantes, tendències i impacte», tractarà de les protagonistes indiscutibles al Botànic, però que també ho són d’algunes pràctiques virals que, encara que pareguen divertides o bones per al planeta, poden afectar la biodiversitat, els ecosistemes i fins i tot la nostra salut. Una vegada més, les xarxes i les dues cares d’una moneda.

Per altra banda, la biotecnòloga Ana I. Caño prendrà el relleu per a reflexionar sobre els reptes que hem d’afrontar en l’alimentació enfront de l’amenaça del canvi climàtic i de com les noves ferramentes biotecnològiques en el context de l’agricultura ens poden ajudar a produir cultius més sostenibles i millor adaptats a les noves condicions climàtiques.

A més, el paleontòleg Francesc Gascó-Lluna, conegut a les xarxes com @pakozoic, parlarà dels dinosaures a terres valencianes. I també s’endinsarà en el món de criatures fascinants la metgessa Elena Casado, però no d’espècies extintes, sinó d’algunes que formen part de llegendes i rondalles, com ara els vampirs, per a desvetllar mitjançant la ciència els enigmes que els envolten.

La jornada estarà moderada per la periodista científica Kristin Suleng i, entre xerrada i xerrada, hi haurà la música del valencià Jordi Sapena, que interpretarà un projecte molt especial, Salve Monstera, el disc immersiu que va fer per a salvar les seues plantes. Música instrumental a base de piano i sintetitzadors que va compondre per a les companyes vegetals quan van començar a perdre vitalitat durant el confinament, justament quan va deixar de tocar el piano a la seua llar. Una teràpia perfecta per a elles que ens farà gaudir encara més de l’experiència.

La jornada és d’entrada lliure, per a tots els públics i s’habilitarà un servei de barra per a prendre un aperitiu refrescant i gaudir de la ciència a la fresca. Cada ponent ha escollit la llengua de la xerrada i n’hi haurà tres en valencià i una en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa