Diari La Veu del País Valencià
La UPV crea l’Oficina de Mecenatge per a recaptar fons destinats a finançar projectes universitaris

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha creat l’Oficina de Mecenatge, una nova plataforma per a la col·laboració entre la societat i la universitat que ha comptat amb l’impuls del Consell Social.

Aquesta plataforma està inspirada en els grans models de captació de fons d’universitats estatunidenques, britàniques i australianes, i cerca la implicació d’agents socials en accions que contribuïsquen a un «present millor» i a un «futur més sostenible», ha indicat la universitat.

Per a això, s’han habilitat dues vies de col·laboració. D’una banda, campanyes de micromecenatge, perquè qualsevol persona, pertanyent o no a la comunitat universitària, puga fer una aportació de manera segura i transparent a alguna de les campanyes promogudes per la nova Oficina. D’altra banda, existeix la possibilitat de la donació, vàlida per a qualsevol persona física o jurídica que desitge donar o llegar en favor tant de la UPV com d’algun projecte de més envergadura i calat que la institució estiga desenvolupant.

En l’acte de presentació de la plataforma, el rector de la UPV, José E. Capella, ha subratllat que l’Oficina de Mecenatge «permet a totes les persones que ho desitgen participar en un projecte de societat més sostenible i justa». Per part seua, la presidenta del Consell Social, Mónica Bragado, ha ressaltat que el futur del País Valencià «està lligat a l’excel·lència de la UPV i aquesta oficina pretén aconseguir que les idees apareguen».

Així mateix, a l’acte de presentació de l’oficina, hi ha assistit el director de Fabricació de Ford Europa, Dionisio Campos, qui ha assenyalat que fa molts anys que treballen amb la UPV, «amb resultats que ens han permés posicionar a la planta com un referent tecnològic i poder optar a projectes com la fabricació de cotxes elèctrics».

L’Oficina de Mecenatge de la UPV s’ha estrenat amb una campanya d’ajuda a estudiants procedents d’Ucraïna que no poden tornar al seu país per la guerra. Aquest micromecenatge es va completar recentment amb la donació de 432 persones que van aportar un total de 30.213 euros en quantitats variades, des de quatre euros fins més de 500 euros.

El següent repte servirà per a finançar a l’equip Hyperloop de la UPV, que està desenvolupant un innovador sistema de transport, capaç d’aconseguir una velocitat de 1.000 km/h a través de tubs de buit. L’equip valencià, compost per prop de 50 estudiants, competirà a finals de mes als Països Baixos contra 30 universitats del món, amb un original prototip que levita.

Comparteix

Icona de pantalla completa