Diari La Veu del País Valencià
Rafa Molés, nou president de l’associació d’empreses productores de cinema i audiovisual AVANT

L’associació d’empreses productores de cinema i de l’audiovisual AVANT ha elegit Rafa Molés com a nou president. Des de SUICAfilms, Molés centra la seua activitat en la producció cinematogràfica. Les seues pel·lícules han sigut premiades i seleccionades en festivals com la Quinzena de Realitzadors del Festival de Cannes, el Festival de Sant Sebastià o Visions du Réel, entre molts altres.

La nova junta es configura, igualment, amb professionals amb una trajectòria «avalada» en festivals de cinema, els premis Goya i Berlanga o la producció de continguts de qualitat per a televisió, ràdio i altres mitjans digitals, destaca l’organització.

Així, Lorena Lluch (Filmeu), Sandra Mora (Quatre Films) i Lorena Torres (The Fly Hunter) ocuparan les vicepresidències. Rafa Piqueras (LOF Mitjana) renova com a secretari i Alberto Abenza (HV Produccions) com a tresorer. Lina Badenes (Turanga Films), Araceli Isaac (Nakamura Films), Marco Lledó (Pegatum) i Mila Luengo (Wicker Films) completen la junta.

Rafa Molés i la junta recentment constituïda es comprometen a «continuar oferint AVANT com a referent en el disseny de les polítiques audiovisuals» del País Valencià. Així mateix, pretenen contribuir, amb les produccions dels socis, «a la qualitat, reconeixement i identitat del cinema i l’audiovisual valencià».

AVANT s’ha marcat com a nou repte el posicionament i internacionalització de les produccions valencianes. Això combinat amb la cerca, foment i formació de nou talent del País Valencià. Per això pretén promoure la creació d’una escola pública de cinema.

La consolidació d’una identitat de l’audiovisual valencià no pot anar separada d’un compromís social. En aquest sentit, la nova junta i totes les empreses associades en AVANT s’han compromés a convertir-se en un model i exemple a seguir en la prevenció, detecció i denúncia dels abusos i de l’assetjament per motius de gènere en la indústria valenciana.

La nova junta també ha volgut fer patent «l’activisme d’AVANT contra als abusos laborals i de poder que es puguen produir en l’entorn laboral». «La dignitat, diversitat i la justícia social i laboral han de ser, per a l’associació de productores independents, pilars mestres del model cinematogràfic i de l’audiovisual valencià», conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa