Miquel Gil celebra el vinté aniversari del seu disc «Orgànic»

El cantant actua aquest dijous en el Festival Polirítmia, a la plaça de l’Ajuntament de València

El cantant catarrogí Miquel Gil festejarà les dues dècades de la publicació del disc Orgànic aquesta nit de dijous amb una actuació que tindrà lloc, a les 22.00 hores, a la plaça de l’Ajuntament de València. L’actuació es realitzarà dins del marc del festival Polirítmia i tindrà entrada lliure.

Gil estarà acompanyat de part dels instrumentistes que participaren originàriament en les gravacions d’aquest àlbum, a més de membres habituals de la formació de l’artista de Catarroja. Entre altres, el públic assistent podrà gaudir de Toni Porcar (guitarra clàssica), Eduard Navarro (multiinstrumentació); Tóbal Rentero (multiinstrumentació); José María Reillo (percussió); Gusmà Gil (baix elèctric) i Nelo Alfonso (teclat i veus).

Un àlbum que tardà en gestar-se

Orgànic, publicat pel segell Sonifolk, fou un projecte que va estar diversos anys en preparació. El propòsit principal fou el de portar la forma de cantar de Gil al primer plànol quan fins aleshores només s’havia pogut escoltar en col·laboracions amb altres artistes. Eixa peculiar forma de cantar va ser fruit d’anys de treball i estudi al voltant de la tradició musical valenciana i els gèneres mediterranis. A més, el cantant incorporà a les seues lletres els versos de poetes com Joan Barceló, Enric Casasses o Teresa Pascual. 

L’àlbum va suposar una fita cabdal en la carrera del músic de Catarroja i va canviar la forma d’entendre i d’interpretar els ritmes tradicionals.

Un aniversari de gira

Miquel Gil, després de l’actuació en el Polirítmia de València, continuarà viatjant per realitzar més actuacions. Així, el proper diumenge dia 10 de juliol visitarà el Festival Internacional de Música Popular Tradicional de Vilanova i la Geltrú -una de les cites més importants dins del circuit de les músiques d’arrel-, el Posidònia Fest de Mataró serà la següent parada, el 3 de setembre i també farà una parada l’1 d’octubre en la Fira i Festes de Gandia.