Diari La Veu del País Valencià
José Joaquín Ripoll serà sotmés a un judici ràpid després de donar positiu en un control d’alcoholèmia

Qui fora president de la Diputació d’Alacant entre 2003 i 2011 i líder del Partit Popular provincial, José Joaquín Ripoll, va donar positiu en alcoholèmia després de ser aturat per la Policia Local d’Alacant el passat dijous dia 30 de juny a la nit. Concretament, l’expolític, a hores d’ara allunyat de les institucions, va ser parat quan circulava per la glorieta Paqui Veza, a la zona de la platja de Sant Joan, al terme municipal d’Alacant.

Ripoll va caure del seu ciclomotor i va patir una sèrie de lesions lleus. La Policia Local el va sotmetre a una prova d’alcoholèmia després que l’expresident de la Diputació d’Alacant presentara símptomes genèrics lleugers. El resultat de la prova va ser superior a 0,25 mil·ligrams per litre d’aire espirat, per la qual cosa haurà d’acudir aquest dimarts a un judici ràpid. Segons fonts consultades per aquest diari, aquests fets poden comportar penes d’entre tres i sis mesos de presó amb multa d’entre sis i dotze mesos, que es poden compensar amb treballs a benefici de la comunitat efectuats en un període d’entre trenta i noranta dies, a més de la privació del dret a conduir entre un i quatre anys. En cas que siga condemnat, Ripoll no ingressaria en presó per la curta durada de la condemna i la manca d’antecedents.

Els fets es van produir després que Ripoll acudira a l’estrena del restaurant Totem a Alacant, on també van ser convidats polítics en actiu com ara el tinent d’Alcaldia Toño Peral, també del PP.

Després d’haver liderat el PP d’Alacant i d’haver presidit la Diputació durant dues legislatures, Ripoll es troba a hores d’ara en fase de judici per l’anomenat cas Brugal. Concretament, està acusat d’haver intervingut des del seu càrrec polític per afavorir la concessió de la gestió d’un abocador al Baix Segura a l’empresari alacantí Enrique Ortiz.

Comparteix

Icona de pantalla completa