Diari La Veu del País Valencià
El port de Castelló de la Plana encarrega un estudi que avalue l’impacte de l’ampliació en el futur

L’Autoritat Portuària de Castelló de la Plana ha adjudicat l’estudi que avaluarà l’impacte del projecte «Delphinidae» a l’empresa Siport21. Amb un import de 325.000 euros i un termini d’execució de 6 mesos, és un dels treballs de simulació en temps real de més entitat encarregat a l’estat espanyol.

L’estudi analitzarà la configuració actual del port i dues configuracions futures que contemplen la nova àrea d’expansió de la dàrsena sud i la construcció d’un nou moll, que s’anomenarà «Delphinidae». El projecte determinarà els límits màxims operacionals, l’eslora màxima dels vaixells que puguen atracar en cadascun d’ells i les condiciones límit de vent i onatge, segons ha informat l’Autoritat Portuària.

Per a això, s’avaluarà l’espai navegable necessari -canal d’accés, distància de parada, espais per al gir i fase d’atracada cap al moll de destinació- en funció de les condicions meteorològiques i l’ocupació de molls adjacents. Com a resultat de l’estudi, s’establiran una sèrie de recomanacions quant als límits operatius referits a les condicions meteorològiques representatives de la zona i l’ús de remolcadors.

El projecte contempla més de 450 simulacions de maniobra de vaixells amb models d’autopilot i en temps real en el Centre de Simulació Marítima de Siport21. Està prevista la implicació de pràctics i personal de la Capitania Marítima del port que verificaran els resultats obtinguts i es familiaritzaran amb les maniobres dels nous vaixells i les condicions d’accés, la qual cosa permetrà millorar les condicions de seguretat.

Amb més de 20 anys d’experiència, Siport21 és una consultoria marítim-portuària especialitzada en l’estudi del comportament del vaixell. Les instal·lacions inclouen un Centre de Simulació de Maniobra de Vaixells en Temps Real certificat per DNV-GL, tant per a la realització de projectes com per a l’entrenament de personal de Marina Mercant. Fins a l’actualitat, ha dut a terme més de 1.300 estudis en 53 països. A més, ha format a més de 1.700 marins de 50 navilieres internacionals en el seu Centre d’Entrenament.

Comparteix

Icona de pantalla completa