Diari La Veu del País Valencià
«Dilluns al Ras» omplirà de música el parc Ribalta de Castelló de la Plana durant el mes de juliol

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha organitzat aquest mes de juliol quatre concerts a l’aire lliure al templet del parc Ribalta dins dels «Dilluns al Ras», una iniciativa conjunta amb la Fundació Guitarrista Manuel Babiloni per retre homenatge al músic castellonenc.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que «enguany la ciutat gaudirà de nou de la música al parc Ribalta amb una programació de nivell que proposa la Fundació conjugant noms internacionals i talent de Castelló de la Plana en memòria del seu mestre». «Quatre cites a la fresca, per a tota la ciutadania, amb entrada lliure, per posar la cultura a l’abast de tots», ha assenyalat.

El dia 4, a les 22 h, serà el torn del so clàssic de les guitarres d’Òscar Ebre i Francisco Nomdedéu, dos deixebles de Babiloni que formen un duo amb un repertori que va del Renaixement a la música contemporània. Hi presentaran temes de Sor, Castelnuovo-Tedesco, Albéniz i Mendelssöhn.

Posteriorment, el dia 11, Elvira Babiloni recuperarà en un concert especial obres per a piano de Matilde Salvador i altres peces de Vicent Asencio. El 18, amb la filosofia de fer costat al talent més jove, el trio format per Sohta Nakabayashi a la guitarra, Carlos Villa al violoncel, i Manuel Ortiz Babiloni al piano interpretarà peces de Mompou, Tárrega, Schumann i Rodrigo.

Per tancar el cicle, i dins del treball per contribuir a la difusió de la música contemporània en el vessant «més polièdric», el dia 25 arribarà el concert del trio Blue Muses, encapçalat a la guitarra i veu per la castellonenca Yhael May, acompanyada al clarinet per Mara Bernáez i al violoncel per Blanca Garcia, amb obres de Fauré, Txaikovski, Martínez i Piazzola.

Comparteix

Icona de pantalla completa