Diari La Veu del País Valencià
El MARQ d’Alacant amplia l’horari de visita fins a les 23 h durant l’estiu

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) ha implantat des d’aquest divendres i fins al 18 de setembre un nou horari que permet visitar-lo des de les 10 h fins a les 23 h aquest estiu.

La vicepresidenta i diputada de Cultura de la Diputació d’Alacant, Julia Parra, ha assenyalat que «l’objectiu és donar la possibilitat de gaudir del MARQ de dia i de nit, rescatant el concepte de museu nocturn com a experiència pionera a Espanya i molt possiblement en un context més ampli, ja que no ens consta que s’haja engegat un projecte així en altres museus de similars característiques a Europa», ha explicat.

Igualment, Parra ha remarcat que la proposta és especialment rellevant en una zona tan turística. «És un atractiu addicional per als nostres visitants, més encara dins del context de treball conjunt que estem duent a terme les administracions i el sector turístic per oferir iniciatives singulars que afegisquen un plus», ha manifestat.

A més, als jaciments i monuments, l’obertura d’estiu serà de 9 h a 13 h i de 18 h a 21 h, amb tancament al migdia per evitar les hores de més exposició solar.

També aquesta setmana la comissió executiva i el Patronat de la Fundació MARQ han aprovat el programa d’activitats d’estiu. La diputada de Cultura ha destacat les actuacions que es desenvoluparan per complementar l’exposició internacional «Gladiadors. Herois del Coliseu», que ix del museu i tindran lloc al carrer, tant als jardins del Museu com al jaciment arqueològic de Lucentum.

Les huit representacions preparades, en col·laboració amb l’Associació Hispània Romana, començaran el 16 de juliol i es prolongaran fins a l’octubre, amb recreacions i accions de divulgació de l’època romana clàssica que inclouen espectacles de lluita. Per assistir-hi, cal reservar places a través de la web del MARQ o dels telèfons habilitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa