Diari La Veu del País Valencià
Mas s’estrena com a portaveu del Consell reivindicant l’Estatut

La nova vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Aitana Mas, ha iniciat la primera compareixença després del ple de govern reivindicant el 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià.

«Quaranta anys després, ens continua guiant cap a un futur de cohesió, concòrdia, il·lusió, diversitat i també llibertat», ha manifestat en acabat de la reunió dels consellers celebrada a Benicàssim (la Plana Alta), on el 1981 es van aplegar en un hotel els artífexs de l’Estatut.

Aquesta trobada, ha recordat Mas, va ser «testimoni mut» de la redacció d’un document que va donar resposta a «les ànsies d’autonomia de la societat valenciana».

De fet, els redactors van plantar als jardins de l’Ajuntament de Benicàssim una magnòlia que «ha crescut i florit com el nostre Estatut», ha assenyalat la vicepresidenta abans de llegir els acords setmanals del Consell i de convidar la ciutadania a assistir aquest dissabte al concert programat pel 40é aniversari a la Plaça de bous de València.

Mas, que s’ha estrenat saludant als periodistes als quals s’enfrontarà cada setmana, va prendre possessió aquest dijous i va recollir la cartera de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat de mans de Mónica Oltra, qui va dimitir la setmana passada.

Comparteix

Icona de pantalla completa