El Festival Polirítmia de València comença aquest divendres amb música i balls populars

Niño de Elche estrena el nou espectacle, «Concert de músika festera», dissabte a la plaça de l’Ajuntament

El Festival Polirítmia de València comença aquest divendres amb la inauguració a la plaça de l'Ajuntament. Seran deu dies consecutius de concerts, danses, tallers i trobades entorn de la cultura mediterrània. Enguany, a l'escenari obert i d'accés lliure de la plaça, se sumen el Teatre Rialto i La Nau.

Així, a les 22 h, serà el torn del Sarau de la Fira, que forma part de les Nits de Folk de la Gran Fira de València, una sessió oberta de música i ball populars comandada per la Quadrilla del Molí. El projecte «reQperem» naix d'un treball de recerca i recuperació a partir dels registres més antics que es coneixen, orientat a mantindre viu el nostre patrimoni.

L'exhibició de la Nova Muixeranga d'Algemesí i la Jove Muixeranga de València aquest dissabte a la vesprada, en un itinerari que anirà de la plaça de l'Ajuntament fins a la Llotja, donarà pas a la programació oficial de concerts.

El primer serà el que oferirà, a les 22 h, Niño de Elche, que estrenarà el seu nou espectacle, «Concert de músika festera», al costat de la DJ Susana Hernández Pulido (Ylia) i la banda de música del CIM de Benimaclet. «Recorrerem una 'ruta' entre músiques festeres on 'ballar o morir' continue sent un bon lema de supervivència», afirma l'artista il·licità.

El primer cap de setmana finalitzarà amb l’actuació de Stelios Petrakis Quartet. Considerat un dels mestres actuals de la música cretenca, Petrakis presentarà diumenge, a les 22 h, el nou disc Spondi, al costat dels músics Dimitris Sideris i Michalis Kontaxakis, i el ballarí Nikolaos Lempesis. Recrearan el mosaic sonor de Creta, marcat per diverses influències mediterrànies, una música tradicionalment feta per al ball i els esdeveniments purament festius.

Les quatre propostes del cap de setmana seran d'accés lliure i gratuït, sense necessitat de reserva. La programació continuarà del 4 al 10 de juliol i pot consultar-se en la web del festival.

Polirítmia està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, el Cefire, l'Ajuntament de València i la Diputació de València, amb la col·laboració de la Universitat de València i l’Institut Ramon Llull.