Diari La Veu del País Valencià
La plaça Major de Benifairó de la Valldigna s’ompli de literatura un any més

La plaça Major de Benifairó de la Valldigna acollirà una nova edició de «Literatura a la Plaça» com cada estiu des de fa huit anys. L’esdeveniment intenta acostar la literatura actual a un públic general en un format que ja ha mostrat la seua idoneïtat, atés que molts veïns del poble compren els llibres dels escriptors que hi participen i ja tenen «per llegir una temporada», ha assenyalat l’organització.

A més, el contacte directe amb els autors en un ambient desenfadat i proper, fins i tot ha fet que, gràcies a les xarxes socials, s’haja establit una relació quasi quotidiana entre els lectors benifaironers i els escriptors actius a internet. Aquest interés per part dels lectors locals els ha permés tindre informació «sobre les últimes obres dels escriptors amb què estan en contacte, llegir les crítiques o comentar articles que publiquen a la premsa». Respecte d’això, «ha sigut molt interessant conéixer escriptors com ara Toni Mollà, Josep Conill, Josep Iborra, Gustau Muñoz, Francesc Bayarri, entre altres», ha indicat.

Aquesta VIII edició compta amb la participació de la periodista i escriptora Lourdes Toledo, qui presentarà junt amb l’editor de Lletra Impresa, Juli Capilla, la traducció que ha fet de l’obra de l’autora nordamericana Joy Harjo. Membre de l’ètnia muscogee, Joy Harjo és considerada una de les intel·lectuals clau de la Native America Renaissance.

La segona sessió, el 12 de juliol, vindrà de la mà de Toni Mollà, habitual de «Literatura a la Plaça», i un autor dels més seguits per lectors benifaironers. De fet, al seu darrer dietari, aquesta plaça esdevé també literatura.

Com cada una de les edicions, el programa inclou autors locals. Enguany la periodista Mayte Aparisi i Cabrera presentarà la seua última creació literària, Los ruidos de la noche, una historia corprenedora d’immigracions, un veritable viatge per la història del segle XX d’una família. L’última sessió estarà dedicada a l’exitosa novel·la Noruega, amb la participació de l’autor, Rafa Lahuerta i l’editor Vicent Baydal.

Paral·lelament, com cada any, els dijous es programen activitats per als més menut, amb la presentació dels llibres Va de bo!, Taure, el tauronet, amb Mercè Climent, la conta-contes Anna Canet o l’actuació de la companyia de teatre Disparatario.

Comparteix

Icona de pantalla completa