Diari La Veu del País Valencià
Iceta diu que la Dama d’Elx no es traslladarà «mentre els informes ho desaconsellen»

El ministre espanyol de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha reiterat que no es faran més trasllats de la Dama d’Elx des del Museu Arqueològic de Madrid ni temporalment ni definitivament, «mentre els informes tècnics desaconsellen» aquest moviment.

«Igual no m’he explicat bé, però mentre hi haja informes tècnics que desaconsellen aquest trasllat, Cultura no ho autoritzarà», ha insistit el ministre en una Comissió al Senat, en resposta al portaveu de Compromís Carles Mulet, a qui li ha demanat «no posar per davant interessos polítics o partidistes».

«Com a ministre, no posaria per davant els interessos polítics que podria tindre un desplaçament d’una peça abans que la seguretat de la mateixa peça. Jo entenc que existeix una legítima aspiració de l’Ajuntament d’Elx de comptar amb l’obra, però mentre els tècnics em diguen que desplaçar-la corre perill, jo no ho autoritzaré. Potser un altre ministre ho faria», ha afegit Iceta.

Mulet ha qualificat de «despropòsit» l’informe fet públic al gener dl 2022, amb «excuses més que qüestionables» per descartar el trasllat. «Si la Dama d’Elx està en mal estat, també serà responsabilitat del Museu Arqueològic i igual no és el millor lloc per a albergar-la», ha lamentat Mulet, qui ha afirmat fins i tot que si al Museu «posaren una rèplica, ningú deixaria d’anar».

«La Dama d’Elx és una peça única, no parle de repliques. Les circumstàncies d’aquesta peça estan demanant un constant monitoreig i l’informe no serà l’últim, perquè permanentment hem de fer un esforç per saber quin és el seu estat», ha respost el ministre de Cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa