Diari La Veu del País Valencià
Aitana Mas prendrà possessió aquest dijous amb «l’esperança» que Oltra puga tornar «com més prompte millor»

La portaveu adjunta de Compromís, Aitana Mas, ha assenyalat, que assumirà «amb molta responsabilitat, ja que no és una tasca fàcil», els càrrecs que deixa vacants Mónica Oltra «amb l’esperança que la vicepresidenta puga tornar el més prompte possible a primera línia».

Així ho ha indicat Mas en unes declaracions en les quals ha fet saber que s’incorporarà dijous al Consell després del «procés traumàtic» que ha suposat la dimissió d’Oltra, a qui ha agraït el seu «gest de generositat» davant els «atacs cruels i fora de lloc que està rebent».

Mas ha remarcat que el llegat d’Oltra és «enorme» i que «com a consellera, ha sigut capaç de realitzar una revolució en els serveis socials que millora el dia a dia de moltes persones». A més, Mas ha indicat que «ha fet entendre com s’ha de desenvolupar un govern de coalició», un fet «inèdit fins al Botànic», on la «presa de decisions compartides és una ferramenta fonamental».

Així, Aitana Mas ha indicat que és «conscient» de les «reticències» que ha trobat Compromís en aquest sentit, però «ací és on vull incidir», ha dit la futura consellera: en «l’únic camí possible». «Si no existeix la codecisió no hi ha govern de coalició», ha agregat.

La diputada de Compromís prendrà possessió aquest dijous 30 com a nova vicepresidenta portaveu i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en substitució de Mónica Oltra, qui va dimitir la setmana passada per la seua imputació. El mateix dijous se celebrarà la sessió de control en el ple de les Corts a partir de les 10 hores, amb el que la presa de possessió previsiblement haurà de tindre lloc abans.

L’endemà, el govern valencià mantindrà la seua habitual reunió setmanal i serà la primera amb Mas com a portaveu, amb l’habitual roda de premsa dels divendres que fins ara oferia Oltra.

Mas, nascuda a Crevillent (Baix Vinalopó) el 1990, es convertirà així en la vicepresidenta més jove del Consell. Amb formació com a enginyera tècnica d’obres públiques, Aitana Mas està especialitzada en hidrologia i es dedica de manera continuada a la política des del 2011, quan va ser elegida regidora a la seua localitat. La futura vicepresidenta també és una de les líders d’Iniciativa del Poble Valencià, el partit liderat per Mónica Oltra que integra la coalició Compromís a l’ombra de l’antic Bloc, actualment nomenat Més Compromís, partit majoritari al si de l’agrupació. Mas és coportaveu d’Iniciativa amb Alberto Ibáñez. Els dos van accedir al lideratge del partit després de l’últim congrés de la formació.

Comparteix

Icona de pantalla completa