Diari La Veu del País Valencià
El festival Early Music Morella reunirà més de 120 músics del 22 al 28 de juliol

La XI edició del festival Early Music Morella, sota el lema «Mediterrània», se celebrarà a la capital dels Ports del 22 al 28 de juliol i reunirà més de 120 músics entre alumnat, professorat i intèrprets de tot el món.

Aquest esdeveniment de música medieval i renaixentista de gran prestigi internacional promou l’accés a una formació d’excel·lència a través de conferències, activitats i concerts a càrrec de rellevants formacions i ponents.

Per això, en l’acte de presentació, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assenyalat que és tot «un honor i un orgull» que la institució que presideix torne a col·laborar en aquest festival «icònic en l’àmbit mundial» i «de gran qualitat formativa i musical, amb un important bagatge cultural».

Per part seua, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha apuntat que «la música d’Early Music Morella s’uneix als monuments de la ciutat per retornar-la a l’època medieval durant una setmana des de fa 11 anys». El batle ha explicat que «el festival s’ha convertit en una de les activitats amb més participació tant de persones del municipi com de visitants», i ha afegit que «cada edició compta amb més públic per gaudir dels concerts i activitats programades».

D’altra banda, el director artístic del festival i de Capella de Ministrers, Carles Magraner, ha manifestat que «aquest projecte ja consolidat impulsa els intercanvis interculturals en l’espai europeu i mediterrani d’alumnes i artistes que comparteixen les seues músiques amb el públic».

La programació abordarà un vast patrimoni artístic, que s’ha desenvolupat als països que banya la Mediterrània, des de la música tradicional, renaixentista i barroca. Es tracta d’una proposta que celebra la interculturalitat forjada durant segles i reivindica el mestissatge i vinculació entre la música culta i tradicional.

El festival, organitzat per l’Associació Cultural Comes, oferirà 12 concerts, 3 conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries. A més, el curs, amb classes de cant, direcció coral, dansa, òrgan, flautes, violes de gamba, tiorba, guitarra, d’interpretació de música tradicional, tallers, entre d’altres, és un dels més especialitzats i destacats de música antiga d’Europa en els quals es combina la música culta i la tradicional abordada des de la perspectiva de la música històrica com a segell i tret distintiu. Els cursos pretenen suplir la manca d’estudis i investigació, abasta repertoris diversos que potencien el mestissatge cultural i està obert a tots els públics.

Early Music Morella comptarà amb la presència de prestigioses formacions, músics i cantants com ara Capella de Ministrers, Patrizia Bovi, Pablo Márquez, Acadèmia CdM, Ensemble Andalusina Ibn Badja, Marco García de Pau dirigint el Cor Early Music Morella, així com una trobada de música i dansa tradicional i concerts de professors a càrrec de Robert Cases, Isabel Martín, Eduard Navarro, Aziz Samsaoui, Kaveh Sarvarian i Zohar Fresc, entre altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa