Diari La Veu del País Valencià
El Consell aprovarà «els pròxims dies» les ajudes de 300 euros a autònoms per fer front a la inflació

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que el Consell aprovarà «els pròxims dies» l’ajuda de 300 euros a autònoms davant l’alça de la inflació i, per tant, aquesta mesura entrarà en funcionament «molt prompte».

Així s’ha manifestat en declaracions als mitjans, després del paquet de mesures anticrisi per fer front a la inflació derivada de la guerra d’Ucraïna que va comunicar aquest dissabte el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que Puig ha valorat «positivament» perquè, a parer seu, estan en el «camí correcte» de «protegir famílies més vulnerables», encara que «siguen pegats en moments determinats».

En aquest sentit, Sánchez va anunciar un nou paquet de mesures fins al 31 de desembre, que tindrà un cost de 9.000 milions, que s’eleva a 15.000 si se sumen les mesures en vigor fins a hui i que ajudaran a contindre l’Índex de Preus de Consum fins a final d’any en 3,5 punts.

Entre les noves mesures, figura una reducció a partir de l’1 de setembre del 50% del preu de tots els abonaments mensuals i de qualsevol mena d’abonament d’empreses de transport estatal, i del 30% per als abonaments de les modalitats de transport que depenen d’ajuntaments i comunitats autònomes, descompte que poden ampliar amb recursos propis fins al 50%.

Així mateix, l’Executiu presentarà en «les pròximes setmanes» una proposició de Llei per dissenyar un nou tribut que gravarà «els beneficis extraordinaris de les empreses energètiques», amb l’objectiu que entre en vigor l’1 de gener del 2023.

Puig ha defensat que aquestes mesures «estan alineades completament amb allò que ja va acordar la Generalitat Valenciana: la reducció del 50% de tot el transport propi de la Generalitat, engegat fa uns mesos, i la gratuïtat els diumenges». «Continuarem incidint en eixa posició per millorar la mobilitat de les persones i garantir que tinguen la menor despesa possible», ha asseverat.

El cap del Consell ha recalcat la importància de «tot allò que siga complementar la situació de les famílies, sobretot, aquelles que ho estan passant pitjor perquè els seus sous són limitats o tenen un menor accés a rendes». «La inflació és el pitjor impost per a la gent amb menys recursos», ha lamentat, i ha assegurat que el govern «farà tot el possible per fer costat a les classes mitjanes i treballadores en aquest trànsit d’alta inflació».

Comparteix

Icona de pantalla completa