Diari La Veu del País Valencià
Bioparc no té cartells en valencià i diu que oferirà informació en la nostra llengua «mitjançant un enllaç»

Un usuari de Twitter, Josep Lluís NP, ha denunciat al seu compte que els cartells de Bioparc València tenen «la informació sobre els animals en castellà i en anglés, però no en valencià, que és llengua oficial en la Comunitat Valenciana i la de molts dels vostres visitants». I pregunta a l’empresa: «Per què ocorre això? La incorporareu algun dia?»

Tot seguit, Joan GM ha avançat el que segurament li contestaria Bioparc: «Et respondran que tècnicament no és cert que no està en valencià. Mira el QR. Ara, oh sorpresa, quan hi entres et pregunta si hi vols en castellà o anglés (res de les 5 llengües eixes) i tries la que tries diu que no ho ha trobat».

I no s’ha equivocat, ja que poc després el parc d’animals de València li ha agraït l’interés i el comentari i li ha dit: «Estem fent un nou disseny dels cartells de tot el parc amb una actualització de continguts, espècies, etc. Respecte als idiomes, la nova informació estarà disponible en valencià mitjançant un enllaç».

Així, el parc d’animals de València no té previst que aparega informació en la nostra llengua als cartells, un fet que discrimina els valencianoparlants que visiten les instal·lacions, cosa que no ocorre a la seua web.

Comparteix

Icona de pantalla completa