Diari La Veu del País Valencià
Cinema Jove s’inaugura a La Rambleta de València aquest divendres

La 37 edició del Festival Internacional Cinema Jove arranca oficialment aquest divendres, 24 de juny, amb un espectacle inaugural a La Rambleta en el qual es projectaran el llargmetratge alemany Ich Ich Ich (Zora Rux, 2021) i el curt Se nos hizo de noche (Jorge Cantos, 2022). Els Germans Coent -Alejandro Portaz i Javier González- signen el guió de la gala inaugural i la de clausura d’enguany, que dirigeix Jaime Pujol.

La temàtica de l’espectacle escènic i audiovisual amb què comença el festival enllaça amb la de l’edició passada. Les alumnes i els alumnes de Rialto High School que el públic va conéixer el 2021 han iniciat l’etapa universitària. Un d’ells es troba als Estats Units estudiant per convertir-se en cineasta, on ha de rodar una pel·lícula com a projecte final d’estudis. Emocionats amb el projecte del seu amic, la resta s’ofereix a ajudar-lo en el rodatge. Si l’any passat es descobria tot el que havien aprés gràcies al cinema, enguany són ells els que posen a la disposició del rodatge els coneixements que cadascun ha adquirit, explica l’organització.

L’escenografia, dissenyada per Luis Crespo, es va transformant en diferents espais en els quals es desenvolupen les fases del procés de creació d’una pel·lícula: escriptura del guió, cerca de localitzacions, disseny d’art i fotografia, producció, assajos i, finalment, el rodatge.

Raquel Amat, Truman Fernández, Inés Gómez, Diego Montsó, Iris Ribera i Yeray Encalle són els intèrprets encarregats d’enfilar aquesta història amb la presentació al públic de seccions, cicles, seus i novetats de la 37a edició del festival.

La pel·lícula Ich Ich Ich, seleccionada en la Quinzena de Cannes, conta la història de Marie, una xica de poc més de trenta anys que rep una proposta de matrimoni del seu nuvi, Julian. Aclaparada, opta pel camí honest: ha de pensar-ho. Es desplaça al camp per aclarir la ment, però allí s’enfronta a un exèrcit de «pensaments personificats», éssers que semblen tindre una comprensió clara del que és millor per a Marie. Aquests personatges fantasmals no només qüestionen la proposta de noces de Marie, sinó tota la seua vida, plantejant-li preguntes tant existencials com trivials.

El curtmetratge Se nos hizo de noche, narra com un adolescent va a la muntanya amb els dos germans xicotets, però no té plans de tornar a casa.

Comparteix

Icona de pantalla completa