Diari La Veu del País Valencià
Un incendi forestal a Riba-roja de Túria obliga a desallotjar la urbanització Masia de Traver

Un incendi forestal declarat aquest dijous al terme municipal de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria)) ha obligat a desallotjar de manera preventiva la urbanització Masia de Traver i a activar la Situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF).

El foc es localitza al marge de la carretera CV-370 al pas per la localitat, concretament a la zona del barranc de Pedrera, segons han informat el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers de València.

Fins al lloc s’han mobilitzat tres unitats de bombers forestals de la Generalitat, tres autobombes, dos avions, tres helicòpters, un d’ells amb brigada helitransportada, i tres dotacions del Consorci. A més, s’ha sol·licitat la presència d’avions amfibis del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

Per part seua, la Policia Local de Riba-roja ha procedit a desallotjar de manera preventiva els habitatges de la urbanització Masia de Traver a causa de la proximitat de les flames.

El foc ha obligat també al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat a establir la Situació 1 del Pla Especial Enfront del Risc d’Incendis Forestals (PEIF).

El nivell 1 d’alerta del PEIF s’estableix quan una situació d’emergència provocada per un o diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l’extinció de la qual pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa