Aitana Mas substituirà Oltra al capdavant de la vicepresidència, el càrrec de portaveu i la Conselleria d’Igualtat

Compromís ja ha traslladat la decisió al president de la Generalitat, Ximo Puig

La síndica adjunta de Compromís a les Corts, Aitana Mas, substituirà Mónica Oltra al capdavant de la vicepresidència, el càrrec de portaveu del Consell i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així ho han confirmat fonts de la coalició, que han apuntat que ja han traslladat la decisió al president de la Generalitat, Ximo Puig.

Aitana Mas

Nascuda a Crevillent (el Baix Vinalopó) el 1990, és enginyera tècnica d'Obres Públiques per la Universitat d'Alacant i està especialitzada en Hidrologia. A més, té un màster en direcció i gestió d'esdeveniments, comunicació i relacions per Esden Business School de Barcelona.

Mas va ocupar el primer càrrec públic com a regidora a Crevillent i portaveu local de la coalició el 2011. Aquell mateix any, va ser la candidata de Compromís al Congrés per Alacant amb tot just 21 anys, encara que no va aconseguir escó.

En el primer govern del Botànic va ser directora general de Transparència, durant la legislatura 2015-2019, en el departament que dirigia Manuel Alcaraz i des de fa tres anys era portaveu adjunta de Compromís a les Corts. Allí ha sigut una de les responsables de la negociació de pressupostos per part de la coalició.

La nova vicepresidenta és també una de les líders d'Iniciativa -una de les potes de Compromís- des de l'últim congrés de la formació. Mas es va presentar per ser coportaveu de la coalició junt amb el director general de Coordinació de la vicepresidència, Alberto Ibáñez, una de les persones del cercle més pròxim d'Oltra, que també és militant d'aquest partit.

En la seua intervenció després que fora nomenada coportaveu del partit, va indicar que «cal propiciar un canvi en favor de la igualtat». «I no només parle de la igualtat entesa com la lluita contra la discriminació de gènere o contra la lluita masclista. La incertesa que regna en aquests moments és una font generadora de pobresa i, per tant, generadora de desigualtat. Hem de propiciar la igualtat en l'àmbit laboral, en l'educatiu, o fins i tot amb el canvi climàtic», va assenyalar.