Un centenar d’efectius vetlaran per la seguretat durant la Nit de Sant Joan a Castelló de la Plana

La Junta Local de Seguretat també ha preparat un dispositiu de seguretat per a les festes de Sant Pere del Grau

La Junta Local de Seguretat de l'Ajuntament de Castelló de la Plana s’ha reunit aquest dimecres  per coordinar el dispositiu especial per a la celebració de la Nit de Sant Joan, així com per a perfilar el dispositiu de les festes de Sant Pere del Grau. Un centenar d'efectius, entre Policia Local, Bombers, Protecció Civil i agents de mobilitat, vetlaran per la seguretat i el control d'accessos a la platja durant aquesta festivitat.

Així, està previst que, des de les 17 hores de dimecres, la policia comence a buidar de vehicles tota la zona d'aparcament de la platja del Gurugú des de la rotonda del camí la Plana fins al riu Sec. A més, en la mesura que siga possible, es tractarà d'evitar l'estacionament a partir de les 15 hores amb l'objectiu de facilitar que tota aquesta zona quede lliure de vehicles a les 19 hores.

D'altra banda, l'accés a l'aparcament central de l'avinguda Ferrandis Salvador es farà en sentit Castelló de la Plana-Benicàssim i es tancarà a les 20 hores -abans en el cas que la zona d'estacionament es complete-. Un desplegament d'agents de policia i de mobilitat cobriran els punts de circulació necessaris per donar fluïdesa al trànsit d'arribada a la platja del Gurugú.

El dispositiu especial es completarà amb la presència del servei de policia de platges, que prolongarà la presència fins a la finalització dels actes, igual que el servei de socorrisme, que romandrà a les platges fins a la una de la matinada. A més, el dispositiu contempla també efectius de Bombers, el Servei Sanitari Municipal i l'Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil.

Finalment, des de l'àrea de Seguretat Pública i Emergències s'aconsella a la població evitar en la mesura del possible l'ús del vehicle privat i optar pel transport públic per acudir a la platja en la Nit de Sant Joan. També, es recomana no usar palets o altres estructures que continguen claus o metalls per a les fogueres pel perill que comporta que aquests materials es queden en l'arena.

Dispositiu de Sant Pere

D'altra banda, s'ha abordat el dispositiu de seguretat per a les festes de Sant Pere, que es durà a terme en coordinació amb altres forces i cossos de seguretat de l'Estat.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha explicat que, junt amb el servei habitual del Grau, se situaran dos punts permanents de la Policia Local, un en cada extrem del Passeig Bonavista, perquè qualsevol persona que ho necessite o requerisca informació puga acudir-hi. Aquesta presència policial romandrà fins a la matinada.

A més, també es desplegaran a la zona agents de la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere (Viogen), així com de la unitat UPROMA per al control del soroll.