Baldoví es descarta com a substitut d’Oltra i dona per fet que ella serà una «magnífica candidata» 

El diputat de Compromís al Congrés ha elogiat la «grandesa, generositat i valentia» de la líder de la coalició

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, s'ha mostrat convençut que Mónica Oltra, malgrat haver presentat la dimissió aquest dimarts com a vicepresidenta de la Generalitat valenciana, serà «una magnífica candidata» de la coalició a les pròximes eleccions autonòmiques i ell s'ha descartat com a possible alternativa.

En una roda de premsa a la cambra baixa, Baldoví ha recalcat que la dimissió d'Oltra va ser fruit d'una decisió tant «personal» com «col·lectiva» i ha elogiat la «grandesa, generositat i valentia» de la líder de la coalició per deixar tots els càrrecs en la Generalitat i també  l’escó a les Corts Valencianes.

Quan li han preguntat si estaria disposat a deixar el Congrés i anar-se’n a València, el diputat ha remarcat que això «no arribarà», perquè ara el cas d'Oltra eixirà del Tribunal Superior de Justícia i passarà a la jurisdicció ordinària, atés que deixa de ser aforada. Per tant, l'assumpte «anirà més de pressa» i hi haurà temps perquè Oltra puga concórrer de nou com a cap de llista en les eleccions autonòmiques de maig del 2023.

Respecte a qui la succeirà en la Vicepresidència de la Generalitat, s'ha limitat a comentar que seran els partits que integren Compromís els que acordaran quin perfil es tria i que la persona que es designe comptarà amb tot «el suport i la confiança del conjunt de l'organització».

Finalment, ha mostrat el seu desig que, després del pas al costat fet per Oltra, ara es pose el focus sobre les polítiques del Botànic i ha avisat que si es vol reeditar aquesta coalició en el futur ha d'haver-hi «respecte» entre tots els integrants.