Baldoví demana a Sánchez que «complisca amb els valencians si vol un tercer Botànic»

El diputat de Compromís li retreu que «continuen sense fer-se» el Corredor Mediterrani, la connexió de tren amb l’aeroport d’Alacant i el tren de la Costa

En la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats d’aquest dimecres, el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha demanat explicacions al cap de l'executiu estatal per l'execució pressupostària a les comunitats autònomes que es desprén d'un informe del Ministeri d'Hisenda i, en una rèplica, ha retret al president espanyol tres actuacions que «continuen sense fer-se»: el Corredor Mediterrani, la connexió de tren amb l'aeroport d'Alacant i el tren de la Costa, i li ha demanat que, «si vol que es repetisca un tercer Botànic, complisca amb els valencians».

Abans, Sánchez ha respost a les queixes de Compromís per l’«injust repartiment» de les inversions assegurant que l'execució pressupostària a la Comunitat de Madrid és pel «rescat de les autopistes» i ha sol·licitat a Baldoví que s'abordara el debat de la cohesió territorial amb «una certa honestedat» i no «fomentant el greuge territorial».

En concret, el diputat de Compromís ha posat en contraposició l'executat al País Valencià amb el grau d'execució de les inversions a la comunitat presidida per Isabel Díaz Ayuso. «I damunt, Isabel plora», ha reblat.

Sánchez ha retret Baldoví que haja posat com a exemple Madrid, «perquè òbvia que el govern va haver de resoldre un desastre que ens va deixar l'anterior Administració, que és rescatar les autopistes de peatge, per això Madrid té els nivells d'execució que té», ha dit el president espanyol.