Compromís espera que la situació d’Oltra es resolga abans que acabe la legislatura i puga tornar als seus càrrecs

Micó: «Això no és una derrota per a Compromís, és un pas que fem per posar per damunt els interessos de la gent»

Compromís espera que la situació judicial de Mónica Oltra es resolga abans que acabe la legislatura i puga tornar als seus càrrecs i fins i tot ser la candidata a les pròximes eleccions autonòmiques. Amb aquesta òptica, plantejaran que una persona assumisca les mateixes responsabilitats que la ja exvicepresidenta.

La coordinadora de Compromís, Àgueda Micó, ha assenyalat: «Que ningú s'equivoque, la nostra peça clau es queda al nostre costat». «Això no és una derrota per a Compromís, és un pas que fem per posar per damunt els interessos de la gent i continuar treballant per guanyar les eleccions», ha remarcat.

Micó ha mostrat «el suport total i absolut» de Compromís a Oltra i ha ressaltat el seu «acte de dignitat, valentia i generositat a l'altura de les grans persones que transformen la vida de la gent». Ha afirmat que Oltra és «innocent» i espera una «sentència absolutòria més prompte que tard» i que «recupere l'espai de lideratge i siga la candidata a la Generalitat».

El coportaveu i alcalde de València, Joan Ribó, ha insistit que Oltra és una peça «imprescindible» en Compromís, encara que «a vegades convé fer un pas al costat per avançar amb més força». «Que ningú es faça il·lusions, Mónica Oltra és una peça imprescindible de Compromís i ho tornarà a ser el dia que torne i es demostre que és totalment innocent».

El coportaveu d'Iniciativa i director general de Coordinació de la vicepresidència que fins ara ocupava Oltra, Alberto Ibáñez, ha indicat que «no comparteix» la decisió de l'exvicepresidenta, però ha agraït la seua «immensa generositat».

«Fins ara Mónica Oltra ha aconseguit xicotetes revolucions irreversibles», ha asseverat i ha subratllat que l’última acció política va ser proposar que les netejadores foren funcionàries. També ha posat l’accent en la seua tasca al capdavant de dependència, que «ha fet que ens convertim en les millors comunitats en dependència, tot i que abans érem de les pitjors».

Ibáñez ha manifestat: «Hui guanyen els roïns, hem perdut aquesta batalla, però Compromís amb Oltra al capdavant guanyarà la guerra contra els poderosos i aquells que han aconseguit que s'aparte». El coportaveu també ha indicat que la decisió sobre la persona que substituirà Oltra es prendrà en breu.

Per part de VerdsEquo, Juan Ponce ha mostrat l’«agraïment infinit» a Oltra per la seua «generositat» i ha reconegut que ha patit una «persecució infame», ja que «no hi ha cap prova ni cap declaració que justificara la imputació».