Oltra deixa vacants la vicepresidència, la conselleria d’Igualtat, el càrrec de portaveu del Consell i un escó

Els equilibris entre les tres potes de Compromís així com la paritat en el Consell apunten que serà una representant d’Iniciativa qui ocupe els càrrecs

La dimissió de Mónica Oltra deixa vacants la vicepresidència del Consell, la conselleria d'Igualtat, el càrrec de portaveu del Consell i un escó de Compromís a les Corts. Tres responsabilitats en el govern valencià que exercia des del 2015, encara que tradicionalment no havien estat lligades. 

Els equilibris dels tres partits que formen Compromís  -Iniciativa, Més-Compromís i Verds-, així com la paritat en el si del Consell apunten que serà una representant d'Iniciativa qui ocupe els càrrecs que deixa Oltra. No obstant això, no necessàriament ha de compaginar-los la mateixa persona.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, o la portaveu adjunta a les Corts Aitana Mas també formen part d'Iniciativa. En el Consell, la titular d'Educació, Raquel Tamarit, i el d'Economia, Rafa Climent, també s'integren en Compromís, encara que venen de Més-Compromís.

Quant a les Corts, la següent persona en la llista de València és Teresa Garcia (de Més), que ja va ser diputada en l'anterior legislatura i que actualment és directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat.