Hyperloop UPV competirà a la European Hyperloop Week 2022 amb un nou vehicle capaç de levitar

El prototip, Auran, té un disseny interior pensat per a passatgers i un «nou» sistema elèctric per funcionar amb 50 Volts

Hyperloop UPV, l'equip d'estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) que treballa des del 2016 per dissenyar un prototip funcional de Hyperloop amb el qual fer realitat el transport del futur, competirà el juliol en l'edició de la European Hyperloop Week (EHW) que se celebrarà a la Universitat de Delft, als Països Baixos, amb un nou vehicle capaç de levitar quan es desplaça.

Es tracta d'un prototip anomenat Auran que, atés que elimina el fregament amb la superfície, és més lleuger i ràpid que projectes anteriors de Hyperloop UPV. Aquest equip ha ideat també per a la seua nova proposta un disseny interior «innovador», emulant un espai amb seients i habilitat per a possibles passatgers «amb privacitat i intimitat».

A això se suma la creació d'una infraestructura «clau» per al desenvolupament d'aquesta tecnologia, un tub de 20 metres de llarg pel qual circularà el vehicle en l’EHW. Aquesta estructura és ampliable, de manera que podrà usar-se amb nous prototips que desenvolupe l'equip en els pròxims anys.

Auran, el prototip «més segur» de la història de Hyperloop UPV, compta amb un motor lineal d'inducció que fa possible que accelere i frene amb el mateix motor, sense necessitat de tocar el raïl. Així mateix, i gràcies a un «nou» sistema elèctric, aconsegueix funcionar amb només 50 Volts, ja que elimina l'alt consum de corrent, «un dels problemes més freqüents en aquesta mena de sistemes».

L'equip responsable del prototip l'ha donat a conéixer aquest dimarts durant un acte celebrat en l'edifici Nexus d'aquest campus en què hi ha participat el rector de la institució acadèmica, José E. Capella.

Hyperloop UPV forma part del programa Generació Espontània de la Universitat Politècnica de València. Aquest grup de treball està format per un grup d’entre 40 i 50 estudiants de màster, grau i doctorat de diferents disciplines com ara electrònica, informàtica, industrials, màrqueting, administració i direcció d'empreses, entre d’altres.
 

El rector ha assenyalat que «aquest és un programa únic en l'ecosistema universitari espanyol. No hi ha res semblant, no hi ha res com això. Ja tenim més de 2.000 estudiants implicats. Això dona a la formació dels estudiants un valor enorme per a després poder incorporar-se a l'empresa de manera gairebé directa». 

«Aquest programa és possible gràcies a les empreses que aporten amb les seues donacions o pagant determinat tipus de components», atés que «això és molt costós», ha dit. Igualment, ha assegurat que amb el desenvolupament d'aquests projectes els alumnes «aprenen ells mateixos a organitzar-se i a sistematitzar el treball» i ha parlat de les «oportunitats gairebé immediates» que se'ls obrin en la indústria.