Soroll estival

Hui tornem a estar atents a l’evolució d’un oratge que ha començat carregat de núvols de bon de matí i un ambient molt bascós. I no podem perdre de vista les previsions, perquè hi ha probabilitat alta de tronades que fins i tot podran ser generals.

Ahir ens quedarem esperant-les, però hui pense que no ens lliurem. Es formaran a les muntanyes de l’interior de la meitat nord i, amb probabilitat també molt alta, arribaran al centre i a la costa.

Ruixats i tronades que seran molt benvinguts si no venen acompanyades de pedra i ajuden a refrescar l’ambient, ja que el dia es presenta molt calorós. Les temperatures s’enfilaran per damunt dels 35 graus a les rodalies del golf de València i a les comarques més centrals.

Vos recorde que l’estiu comença hui oficialment quan passen 13 minuts de les 11 del matí.

Tindrà 93 dies i 66 hores de durada fins que comence la tardor el dia 23 de setembre.

Els aficionats a l’astronomia podran disfrutar de la pluja d’estrelles de Deta Aquàride amb màxim el 30 de juliol, i no tant de la més famosa, la de les Perseides, en coincidir amb la lluna plena.

El 4 de juliol serà el dia que la Terra i el Sol estiguen més lluny l’un de l’altre.

Les tronades podran ser prou generals durant la matinada a la meitad nord del País. Serà al nord i a l’interior on escampe abans i a la costa on es registren els últims ruixats.

Pense que a primera hora de demà dimecres encara tindrem núvols a la costa i al nord, però de seguida s’imposarà el sol, que amb l’ajuda del ponent ,s’encarregarà de fer pujar les temperatures amb el pas de les hores.

No pujaran tant com hui, però al centre i a la costa encara arribarem a màximes entre els 30 i els 34 graus.

Dijous les temperatures baixaran un parell de graus sobretot al centre del dia, fent més suportable la calor, i encara que divendres augmentarà un poc més la calor, de moment, no arribarà als nivells del últims dies.

En definitiva, que tot indica que l’estiu començarà amb soroll i que prompte arribarà l’estabilitat

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.