Diari La Veu del País Valencià
Unes 70 organitzacions participaran en la manifestació de l’Orgull LGTBI+ a València

Unes 70 organitzacions -entre entitats públiques i socials, partits polítics i sindicats- participaran aquest dissabte en la manifestació de l’Orgull LGTBI+ a València, convocada per Lambda amb el lema «Davant l’odi: drets i Orgull», en al·lusió a l’augment de les agressions els últims anys.

Per unir-se a l’Orgull, totes les entitats han signat un document de suport a les reivindicacions del col·lectiu LGTBI+ valencià recollides en un manifest. També s’espera la participació de més de 100.000 persones, així com 15 vehicles de grans dimensions i les ja tradicionals batukades, que desfilaran darrere de la pancarta de capçalera.

L’inici de la marxa reivindicativa serà a les 20 hores al pont de l’Exposició, continuarà pel carrer de Colom i carrer de Xàtiva fins a arribar, per Marqués de Sotelo, a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest i on tindrà lloc la festa.

La convocatòria a la manifestació s’ha fet amb tres cartells amb la imatge de tres activistes que representen persones LGTBI+ agredides per la seua orientació o identitat: «per bollera», «per travelo» o «per maricó». Lambda també ha preparat un disseny perquè cada persona puga fer-se la samarreta oficial de l’Orgull, i pot descarregar-se en el seu web.

Les demandes del col·lectiu LGTBI+ per a l’Orgull 2022 se centren en la implementació de mesures per erradicar les agressions per LGTBIfòbia i l’aplicació efectiva de la Llei contra la LGTBIfòbia que estableix mesures contra els delictes d’odi.

Sobre aquest tema, el coordinador general de Lambda, Fran Fernández, adverteix que «ja portem 15 anys de greu reculada democràtica, quant a drets fonamentals de la ciutadania i a les polítiques d’igualtat i cohesió social».

Per això, recalca que «continua la lluita contra la transfòbia que prové de les institucions i de qualsevol altre estrat de la societat» i «això ha de finalitzar ja amb l’aprovació de la Llei Trans Estatal que legitime d’una vegada per sempre el dret a l’autodeterminació». «Volem una democràcia realment inclusiva i respectuosa amb la diversitat i amb els drets de totes les persones», assenyala.

Entre altres reclamacions prioritàries per a Lambda destaquen l’engegada de mesures reals i coordinades davant el VIH, i d’accions efectives que posen fi a l’estigma i la discriminació de les persones que conviuen amb el virus. També la necessitat de posar fi a tot discurs d’odi disfressat de llibertat d’expressió i anar un pas més enllà retirant les subvencions a aquelles organitzacions que fomenten l’odi i la LGTBIfòbia.

Comparteix

Icona de pantalla completa