Aina Fullana, Gemma Gorga, Marta Nin i Coia Valls, entre els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians

El Premi de difusió de la literatura catalana és per a l’Espai Joan Fuster i Anna Montero serà l’escriptora homenatjada

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC ) ha comunicat el veredicte dels XXXII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, que es lliuraran el divendres 1 de juliol a les 19.30 h al Centre Cultural La Beneficència del Cap i casal.

La novel·la Els dies bons (Bromera), de la manacorina Aina Fullana, s'endú el premi de narrativa. El jurat d'aquests guardons n'ha destacat «el mèrit literari del relat, narrat a tres veus, en primera persona, centrat en el drama personal i familiar viscut entorn d’un pare drogoaddicte». El llibre ja va guanyar el Premi València Alfons el Magnànim de Narrativa (2021). 

En la modalitat d'assaig s'ha guardonat Hi ha un país on la boira (Tushita), de Gemma Gorga; en la de teatre, Negatius (Comanegra-Institut del Teatre), de la dramaturga Sílvia Navarro. El premi de traducció -que s'ha concedit per primera vegada- ha estat per Marta Nin, autora de la traducció de I del cel van caure tres pomes (Comanegra), de Nariné Abgarian. El llenguatge secret (Edebé), d'Anna Manso, s'ha obtingut el premi de literatura infantil, i Pantera (Animallibres), de Coia Valls, el de la categoria de juvenil. 

A més, la Junta de l'AELC al País Valencià ha decidit atorgar el Premi de difusió de la literatura catalana a l'Espai Joan Fuster, per la seua tasca, i que Anna Montero, poeta i traductora de Baudelaire i Guy de Maupassant, entre altres siga l'escriptora homenatjada.